Michael Lubbes pakt titel in Stadscafé de Notaris

Afgelopen weekend werd de Franeker finale Kader 2016  gespeeld in Stadscafé de Notaris. Michael Lubbes uit Harderwijk is als kampioen gehuldigd. De finalisten waren: Daan de Jager, Karel de Vries, Michael Lubbes, Alex de Jong, Sietse Vijver, Sipke Visser, Tonny Swart en Jan van der Werf

De finales gingen afgelopen vrijdag al van start. Kaderbiljart werd gespeeld in 2 klassen 38/2 en 57/2 Als biljartliefhebber had u dit toernooi absoluut niet mogen missen, de heren hebben fantastisch spel laten zien.

Als 8e is Alex de Jong geëindigd, het kwam er dit weekend niet helemaal voor hem uit, hij speelde onder zijn kunnen. Met een 8,16 moyenne was hij zelf dan ook niet tevreden. 7e werd Tony Swart. Ook hij was niet tevreden, er zat meer voor hem in,hij kan absoluut beter maar helaas lukte dat dit weekend niet voor deze zeer ervaren speler.

Op een 6e plek is Karel de Vries geëindigd, Karel heeft heel goed gespeeld, een hoogste serie van maar liefst 59.Hij dacht voorafgaand aan het toernooi dat hij voor de 7e of 8e plaats zou gaan, echt een prachtige prestatie en met absoluut potentie in het kaderspel, hij mocht dus ook zeer terecht de aanmoedigingsprijs mee naar huis nemen.

Daan de Jager heeft ook zeer goed gespeeld dit weekend en is hierdoor vijfde geworden. Met een moyenne van 9,08 mag hij zeker tevreden zijn.

Jan van der Werf is vierde geworden, een zeer ervaren en technische speler. Zeker top 3 waardig maar Jan had dit weekend na 50 jaar Hotel de Bleek zijn allerlaatste werkdag zaterdag en zijn gedachten waren logischerwijs dan ook niet 100% bij het toernooi. Volgend jaar gaan we hem zeker terug zien en gaat hij voor de top 3

Sietse Vijver, zeker een van de beste spelers van Friesland in het kaderspel is derde geworden, hij heeft schitterend spel laten zien en het publiek heeft van hem genoten. De hoogste serie was voor hem met maar liefst 139 caramboles in 57/2 kader

Hij mocht de gebruikelijke fles Berenburg mee naar huis nemen. Heel verrassend werd Sipke Visser tweede dit toernooi, dat Sipke een topspeler in Libre is dat wisten we al, maar hij speelt ook heel mooi kader. De sympathieke Groninger speelde zijn allereerste kaderfinale in Friesland en dan als tweede te eindigen is een prachtige prestatie.

En dan de topper van het toernooi Michael Lubbes. De uit Harderwijk afkomstige kaderspeler heeft een zeer goed toernooi gespeeld en is daarmee terecht tot kampioen gehuldigd.

Op zondagochtend bij de eerste partij van de derde dag maakte hij de partij van 250 caramboles in slechts 4 beurten uit. Geweldig om deze biljarter te zien spelen.  Al met al een heel geslaagd toernooi in Stadscafé de Notaris. Op 16 en 17 januari zullen de finales derde klas worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris.

Informatie over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

4 3 2 1