Eigen foto - Mirthe Hartman Nederlands kampioen. (tweede van links)

Mirthe Hartman Nederlands Kampioen Judo -18 jaar

Op zaterdag 17 februari vonden in Sportcampus Zuiderpark te Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen Judo onder de 18 jaar plaats en daar is Judoka Mirthe Hartman uit Sexbierum kampioen van Nederland geworden in de leeftijdsklasse tot 18 jaar.

Mirthe is nog maar 13 jaar jong en laatste jaars judoka -15 jaar. Ze wist zich te plaatsen via het DK -18 voor het NK. Mirthe won drie wedstrijden om zich vervolgens te plaatsen voor de finale. Hierin versloeg ze een laatste jaars judoka met een houdgreep.

Haar zus Sanne Hartman stond eveneens sterk te judoën. Ze verloor echter de halve finale en mocht strijden om het brons. In de golden score versloeg ze haar tegenstander met een waza-ari.

Een unieke prestatie voor de beide zussen uit Sexbierum!

Het coachteam Véronique Akkermans, Wytze de Jong en Jelmer Eijzenga kijken terug op een schitterende dag voor het hele judoteam.

error: Bericht Beveiligd!