Tafeltennis

Munten en punten voor tafeltennissers FTTC

De senioren van FTTC 1 hebben vrijdag in de derde ronde van de voorjaarscompetitie de koppositie in de noordelijke 1e divisie heroverd. Thuis versloegen de Franekers De Treffers’70 2 uit Klazienaveen met 8-2. Frans van der Berg bleef ongeslagen, terwijl Harry van der Berg en André Hoekstra beiden twee Drenten onder de duim hielden. Pas op 6 maart is de volgende wedstrijd. Dat geeft kopman Arnold Terpstra de tijd om te herstellen van zijn blessure.

FTTC 2, eveneens uitkomend in de noordelijke 1e divisie, zit nu al in de hoek waar de klappen vallen. Opnieuw werd vrijdag verloren, ditmaal met 2-8 van Assen 2. Reimer Bosma zorgde voor de enige Franeker enkelwinst, daarnaast won hij met Sieds Tjepkema de dubbel. Verdediger Fons Hartman verraste bijna oud-eredivisioniste Roewen-Mulderij, maar wist geen punt voor FTTC te scoren. Ook de twee volgende wedstrijden worden lastig: over twee weken is runner-up TTV Appelscha 1 de tegenstander, daarna de clubgenoten van FTTC 1.

FTTC 3 (regionale 1e klasse) verloor voor de tweede keer binnen acht dagen van het Leeuwarder Ready 2. In eigen huis werd een pijnlijke 2-8 nederlaag geïncasseerd. De dubbel werd door de Franekers verzilverd en Jan Bosgra zegevierde eenmaal. Beter verging het FTTC 4 (regionale 3e klasse). Werd een week geleden met 8-2 verloren van Buitenpost 3, ditmaal waren de Franeker tafeltennissers met dezelfde cijfers te sterk. Jan Hartkamp en Bertil Witvoet wonnen al hun partijen. FTTC 4 staat op een gedeelde eerste plaats.

Viermaal winst voor jeugd

Munten en punten voor FTTC. Dat is de samenvatting van een drukke tafeltenniszaterdag. ‘s Ochtends brachten de jeugdspelers (onder begeleiding van senioren) in het kader van de Jeugd Sponsor Actie FTTC onder de aandacht in de centrumvestiging van Poeisz, ‘s middags speelden zij wedstrijden in het Franeker tafeltenniscentrum de Driesprong. Dat leverde veel sponsormunten én competitiepunten op.

FTTC 1 nestelde zich dankzij een 9-1 overwinning op Vries 1 in de subtop van de regionale 3e klasse. Nils Aukema en Remco Mellema waren onverslaanbaar. Dirk Jelmer Bijlsma hoefde slechts één keer te passen. Lijstaanvoerder FTTC 2 verstevigde zijn koppositie in de regionale 5e klasse. Reflex’65 1 kon na een 8-2 nederlaag terugreizen naar Hoogeveen. FTTC’er Jasper Bosch won opnieuw al zijn partijen. Harm Marten Winter en Robin Simon deden het met beiden twee zeges eveneens uitstekend. FTTC was zaterdag ook gastheer van de jeugdminicompetitie. FTTC 3 won met 9-1 en FTTC 4 met 6-4.