Foto's : Roelof Vries

Muzikaal spektakel van Nij Talint Orkest trekt grote belangstelling in Franeker

Het Nij Talint Orkest wist niet alleen de harten van familie, vrienden en muziekliefhebbers te raken, maar oogstte afgelopen weekend in Harlingen en Franeker ook een overweldigende belangstelling tijdens hun afsluitende concerten. Een deelnemer deelde emotionele woorden: ”Als ik toeter en tetter denk ik ook aan mijn vader. Nu zijn mondharmonica zwijgt zal ik hem eren op trompet. Zolang er muziek is ben je nooit alleen.”

In Harlingen, met Wethouder Paul Schoute aanwezig, ontvingen de orkestleden een golf van steun en aanmoediging van niemand minder dan Luc Feikens. Feikens presenteerde het concert en gaf uitleg over de gebruikte muziekmethode, van noten en tonen, en begrippen zoals forte en fortissimo. Het repertoire varieerde van het uitdagende “Bands&Friends” tot het meeslepende “In München steht ein Hofbrauhaus”, een feestelijk slotstuk dat zowel het publiek als de muzikanten in vervoering bracht.

In Franeker, in de Koornbeurs, werden warme woorden gewijd door burgemeester Marga Waanders aan het belang van muziek maken, cultuur in de gemeente en bewondering uitgesproken naar alle betrokkenen. Syde van der Ploeg deelde zijn enthousiasme over de eerste repetitie met Guus Pieksma en het plezier van samen muziek maken. Het was vooral genieten van prachtig uitgevoerde orkestwaardige muziekstukken door de enthousiaste deelnemers, ondersteund door leden van de lokale muziekvereniging.

Dit alles vormde het hoogtepunt van een reis die in september begon voor een groep nieuwkomers in de wereld van blaas- en slagwerkinstrumenten. Dankzij een unieke samenwerking tussen dertien muziekverenigingen, Mear Mei Muzyk en Seewyn Kunsteducatie kregen deze getalenteerde deelnemers de kans van hun leven. Onder leiding van inspirerende dirigenten vonden wekelijkse repetities plaats, wat resulteerde in prachtige Nij Talint Orkesten die het publiek versteld deden staan.

Het slotconcert markeerde niet het einde, maar eerder een nieuwe fase. De passie voor muziek die ontvlamd is, blijft branden. De deelnemers overwonnen hun zenuwen en straalden op het podium. Voor degenen die ook de wereld van muziek willen ontdekken, biedt Seewyn Kunsteducatie een breed scala aan muzieklessen, begeleid door ervaren docenten die je graag meenemen op jouw eigen muzikale ontdekkingstocht.

Foto’s : Roelof Vries

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!