Foto ter illustratie

Thuisnederlaag Jupiterdames

Zondag 17 december speelden de dames van handbalvereniging Jupiter ’76 hun laatste wedstrijd van 2023. Het was eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, maar het resultaat viel tegen, men verloor met 14-18 van Meteoor 2 uit Hoogwoud.

De wedstrijd moest wat op gang komen voordat er gescoord werd. Rymke Prins deed dat als eerste waarna Meteoor 2x scoorde. Rianne Mendel zorgde vanuit de rechterhoek voor de gelijkmaker, maar via 2 doelpunten vanuit de linkerhoek pakte Meteoor toch weer de voorsprong: 2-4. Na een kleine 20 minuten spelen was de stand 5-5. Voor de Franekers scoorde Marion Offringa vanaf de midden opbouw en Maaike Osinga 2x vanaf de linker opbouw. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij Meteoor wel steeds een voorsprong pakte, maar Jupiter kwam steeds weer op gelijke hoogte. Marion was lekker op schot en zorgde onder andere door een benutte strafworp dat het 8-8-werd. Voor rust scoorde Meteoor nog eenmaal en leek met een voorsprong de rust in te gaan. Maar 7 seconden voor het rustsignaal wist Rianne M de gelijkmaker te maken 9-9.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat er meer als collectief verdedigend moest worden en dat in de aanval de kansen beter benut moesten worden. Marion zorgde in de 2e helft wel voor de eerste keer voorspong voor de Jupiterdames, maar daarna scoorde Meteoor 3x op rij (waarvan 2 strafworpen): 10-12. Jupiter voerde het tempo op en dat had direct resultaat. Rianne M en Marie-jetske Lettinga via de break brachten Jupiter terug in de wedstrijd:12-12. Helaas kreeg Meteoor weer 2 strafworpen mee en die werden strak ingeschoten. Toen er vanaf de middenopbouw weer door Meteoor gescoord werd was er een gat van 3 punten en werd het een moeilijk verhaal voor de Jupiterdames om nog een goed resultaat te behalen. Marie-jetske en Maaike maakten nog wel 2 mooie doelpunten, maar ook Meteoor vond het net waardoor er met nog 5 minuten spelen 14-18 op het scorebord stond. Jupiter probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar ging daarbij te gehaast te werk waardoor goede scoringkansen helaas niet benut werden. De verdediging zat wel goed dicht, zodat er uiteindelijk niet meer gescoord werd.

De eerstvolgende wedstrijd is pas op 21 januari 2024 en dat is een uitwedstrijd tegen SSV/Sporting S in Schermerhorn.

De dames C-jeugd blijft het goed doen en won thuis met ruime cijfers van DSO: het werd 27-15.