Nabeschouwing meiden en vrouwenvoetbal SC Franeker

Waar het dit weekend moest gebeuren voor Feyenoord daar liet de club uit Rotterdam het volledig liggen. De teleurstelling was groot maar gelukkig kunnen de meiden en vrouwen teams van SC Franeker wel zeggen dat de resultaten aardig goed waren. Hieronder een klein overzichtje van de gespeelde wedstrijden.

SC Franeker VR1

De vrouwen 1 van SC Franeker speelde een lastige thuiswedstrijd tegen FVC VR1. Uit werd nog verloren en dus waren de vrouwen gewaarschuwd. In de eerste helft waren de grootste mogelijkheden voor de thuisploeg maar helaas wist men niet te scoren. Daarentegen had de ploeg uit Leeuwarden in deze wedstrijd weinig kansen maar was het bij een goed genomen corner toch 0-1. De Franekers probeerde in de laatste fase van alles en dit vechten werd beloond met de terechte 1-1. Hierdoor pakt de ploeg toch een puntje en kan het met een redelijk gevoel terug kijken op een goede wedstrijd.

ST SC Franeker VR2/ Tzummarum VR2

De combiploeg speelde afgelopen woensdagavond 03-05-2017 hun wedstrijd. Het speelde thuis tegen Arum VR1. Gezien de stand op de ranglijst beloofde dit een mooie wedstrijd te worden en zo bleek ook. Het spel golfde op en neer en hierdoor kwamen er verschillende kansen voor beide ploegen. Er werd met een gelijke stand van 3-3 gerust maar na rust voerde de Franekers het tempo op en liep het uit naar een 9-4 overwinning. Een knappe prestatie waarna de volgende 3 punten bijgeschreven konden worden.

SC Franeker M017-1.

Op maandagavond 01-05-2017 stond er voor de M017-1 de eerste wedstrijd van de week op het programma en wel tegen LSC 1890 M017-1. De Franekers waren in de eerste helft slordig en hierdoor gaf het toch enkele mogelijkheden weg. Toch gingen de dames met een voorsprong de rust in en wist het uiteindelijk overtuigend te winnen met 13-2. De tweede wedstrijd was afgelopen zaterdag thuis tegen Be Quick Dokkum M017-2. De score werd snel geopend maar toch kwamen de gasten op gelijke hoogte. Hierna schroefde het team het tempo wat op en wist het uiteindelijk simpel te winnen met 6-2. Met zes punten uit twee wedstrijd houd het de druk op koploper Drachtster Boys M017-1 en moet het hopen op een misstap van deze ploeg.

SC Franeker M017-2

Ook voor de M017-2 stonden er deze week twee wedstrijd op het programma. Woensdagavond 03-05-2017 speelde het de eerste wedstrijd en wel thuis tegen SJO CVO/ Ouwe syl M017-1. De Franekers waren in deze wedstrijd de bovenliggende partij en hierdoor werd het 1 richtingverkeer. Uiteindelijk wisten de Franekers achtmaal te scoren en zodoende won het overtuigend met 8-0. Afgelopen zaterdag was de returnwedstrijd tegen deze combiploeg. Opnieuw waren de Franekers sterker en wist men het spel te domineren. Toch scoorde het iets minder doelpunten dan de woensdag en zodoende stond er een 5-0 eindstand op het bord. Dus ook deze ploeg plak zes keurige punten en hierdoor nestelt het zich op een veilige vierde plek.

SC Franeker M015-1

SC Franeker M015-1 speelde een thuiswedstrijd tegen Workum M015-1. Uit werd met 2-2 gelijk gespeeld en dus wou men er alles aan doen om nu wel te winnen. Franeker was in deze wedstrijd heer en meester en zodoende wist de thuisploeg verschillende mogelijkheden te creëren. Na een ruststand van 1-0 ging het gaspedaal de tweede helft verder over en zodoende was het spel te vinden op 1 helft. Uiteindelijk wonnen de Franekers overtuigend met 6-0 en hierdoor blijft het op een keurige tweede plek staan.

SC Franeker M013-2

De meiden van M013-2 speelde een verre uitwedstrijd tegen koploper ST Tollebeek / Nagele M013-1D. Net als in de thuiswedstrijd ging het spel op en neer en hierdoor een leuke wedstrijd om te aanschouwen. Beide teams kregen goede kansen en deden niks voor elkaar onder. Toch was de thuisploeg in het maken van doelpunten iets effectiever en hierdoor was er een eindstand van 5-3 te noteren.

SC Franeker M011-1D

De jongste groep meiden speelde een thuiswedstrijd tegen SC Stiens M011-2. Franeker speelde een ijzersterke wedstrijd en hierdoor wist het veel verschillende kansen te creëren. De Stiensers waren een speelbal voor de Franekers en zodoende was er een 6-0 ruststand te noteren voor de thuisploeg. In de tweede helft bleven de Franekers superieur en hierdoor overklaste het de ploeg uit Stiens. Dit had tot gevolg dat de meiden uit Stiens met een 19-0 nederlaag naar huis werden gestuurd. Franeker was de overtuigende winnaar en deze overwinning was een echte teamprestatie.

Opnieuw was het dus een goed weekend voor de Franeker ploegen en werden de meeste wedstrijden gewonnen. De ploegen kunnen zich nu opmaken voor de laatste wedstrijden van het seizoen waarna de zomerstop eraan zit te komen.