Spetterend voorjaarsconcert Harmonie met B&M Latinband

Harmonie en B&M Latinband

Zaterdag 13 mei vanaf 19:30 uur geeft Stedelijk Muziekcorps Harmonie een spetterend voorjaarsconcert in samenwerking met B&M Latinband in de Koornbeurs. Samen staan zij garant voor een swingende avond, waarbij je niet stil op je stoel kunt blijven zitten. Er is dan ook gelegenheid om te dansen en er letterlijk een swingende avond van te maken op mooie Latinmuziek. Het harmonieorkest en de latinband zullen ieder hun eigen geluid voor het voetlicht brengen en de leden van beide orkesten hebben er zin in om ook een aantal stukken samen te spelen.

Stedelijk Muziekcorps Harmonie, opgericht in 1854, is een harmonieorkest met hout- en koperblazers en een uitgebreide slagwerksectie wat zorgt voor een veelzijdigheid aan  muzikale mogelijkheden. De afgelopen tijd heeft zij gewerkt aan een repertoire met Zuid-Amerikaanse muziek, wat zij tijdens het voorjaarsconcert  onder leiding van Luc Feikens zal laten horen. Dit jaar zal Feikens ook het opstaporkest dirigeren, omdat hun vaste dirigent Lesly Joosten helaas verhinderd is. Ook zij hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om een deel van het  avondprogramma te vullen met mooie swingende muziek.

De warmbloedige B&M-latinband heeft haar roots in Midden-Amerika en Nederland. Het podium barst uit z’n voegen met deze full size Salsaband. De B&M-latinband speelt salsa, merengue en bachata op een manier waarbij zelfs de insecten achter het behang meedeinen. Hun repertoire bestaat uit salsaklassiekers van o.a. Oscar D’Leon en Celia Cruz, maar zeker ook de salsa van nu, zoals Marc Anthony, Issac Delgado en La India. De band bestaat uit louter salsa-fanaten en dat merk je aan het enthousiasme op het podium.

Ook tijdens dit jaarlijkse voorjaarsconcert zullen er een aantal leden vanwege hun jubileum in het zonnetje gezet worden en om dezelfde reden gehuldigd worden. Tijdens de pauze is er natuurlijk weer een grote verloting veel mooie prijzen en een fantastische hoofdprijs. Door het kopen van loten vergroot je je kansen op een van deze prijzen en help je tegelijk de clubkas te spekken.

Stedelijk Muziekcorps Harmonie heet je graag welkom.

Donateurs krijgen korting op een toegangskaart, terwijl kinderen (tot 12 jaar) gratis mee mogen. Kaartverkoop via harmonie.franeker@gmail.com of bij de Koornbeurs.