Natalie in gesprek met de dames van atelier ‘Het Scheve Huys’

Het creatief atelier Het Scheve Huys gaat volgende week open op 23 september tijdens de Agrarische Dagen. Wij van Franekeractueel gingen in gesprek met deze creatieve dames. 

Mary Von Hook was benieuwd naar de behoefte en kennis van creatievelingen uit Franeker en omstreken. Om dat te peilen deed ze een klein oproepje via Facebook op het profiel van ‘Friends of Frjentsjer’ en al snel kreeg ze reactie. Iemand schreef, “ik zou wel af en toe een workshop willen geven maar heb de ruimte niet.” Waarop Carin te Boekhorst vertelde dat zij die ruimte wel heeft en dat iedereen de volgende middag welkom was om de wensen en behoeftes eens onder de loep te nemen. Dat was het begin. Met z’n vieren, Doreen Vlietstra, Carin te Boekhorst, Mary Von Hook en Lieke Meester, bleven we napraten en besloten dat er iets moest komen waar de creatieve Franeker een plek heeft om met elkaar kennis kan uitwisselen of door te geven. Dit alles is ongeveer een maand geleden gestart. Kenden we elkaar? Nee, maar we bekeken elkaars werk en zagen dat het goed was. Twee dagen later stonden we het Scheve Huys gebruiksklaar te maken.

 

Ieder zijn eigen expertise

Doreen is poppenkastspeler met zelf ontworpen poppen, vertelt zij een verhaal en verder is ze heel goed in het opzetten van leuke groepsprojecten. Mary is een naaldkunstenaar, zij maakt van oude kleding, leuke nieuwe kleding, of upcykelt kleding die nog makkelijk een ronde mee kan. Dit doet ze met recyclebare materialen. Ze maakt tassen en collages van restjes stof. Carin ontwerpt ouderwetse teddyberen van de leukste stoffen, van kleintjes tot groot en werkt met afval en drijfhout waar ze ‘Art collages’ van maakt. Lieke maakt sieraden van rubber, wol, stof en papier. Zij werkt voor de vrije expressie met boetseerklei en van allerlei andere materialen. Voor de dames is het een grote passie, zelf denken ze dat het in het DNA is meegegeven.  

 

Waar staat het atelier voor, het doel en de toekomst

Een plaats voor creatievelingen of mensen die creatief bezig willen zijn. ‘Het Scheve Huys’ biedt ruimte en helpt je zoeken naar oplossingen voor obstakels waar je tegenaan loopt in het creatieve proces.  We streven ernaar waar mogelijk recyclebare materialen te gebruiken. Het Atelier is geen winkel en verkoopt in principe niets maar zorgt voor een stukje verbinding. Ze hopen op een creatieve toekomst in het atelier met leuke, gezellige en leerzame workshops. “Pas op, dit is pas de start!”.   Zo reageerde een van ons en zo is het. We hopen op een creatieve toekomst  in het atelier. We gaan vol verwachting van start. De tijd zal het leren. 

 

Openingstijden en workshops

Er komt via Facebook en instagram  van creatief atelier Het Scheve Huys een agenda voor de inloopdagen en de workshops. Wat voor workshops kan men verwachten, zoals eerder genoemd, bieden wij ons eigen creatieve kennis en kunde aan en hopen op veel reacties van de creatievelingen die zelf een workshop willen organiseren, waarvoor zij zich kunnen inschrijven. Opening 23 september tijdens de vrijmarkt van de agrarische dagen om 10:30 uur met een kleine poppenkastvoorstelling, verzorgd door Doreen. Daarna open inloop met koffie, thee en iets lekkers .

Dit alles in Het Creatief Atelier Het Scheve Huys , Noord 64  in Franeker

error: Bericht Beveiligd!