Natalie in gesprek met Rianne Hoeksma van Jewels of Nature

Rianne Hoeksma startte haar webshop Jewels of Nature in september 2022. Ze miste het contact met de mensen en is daarom een jaar later een fysieke winkel begonnen, ik ging in gesprek met Rianne.

Rianne werd en wordt nog steeds erg enthousiast bij het ontdekken en bezoeken van een winkel met edelstenen en mineralen. “Ik gun iedereen het gevoel wat ik ervaar bij het zien naar wat de natuur allemaal maakt. Daarnaast ligt er nog te veel taboe op de ‘spirituele wereld’ want dat is waar volgens vele edelstenen en mineralen onder vallen.” Rianne wil iedereen laten zien en ervaren dat het echt niet zo zweverig is als vele denken.

Rianne maakte de keuze voor deze producten omdat ze vanaf ongeveer haar tiende jaar altijd erg geïnteresseerd is geweest in de edelstenen en mineralen, de kleuren, de vormen en het idee dat zoiets gemaakt is door de natuur. Voor de werking ervan was ze destijds te nuchter. Een kleine 13 jaar terug kwam ze langs een kraam waar ze stenen verkochten terwijl ze al de hele dag met intense hoofdpijn rond liep en meerdere soorten pijnstillers haar niet hielpen. Er was een specifieke hanger die eruit sprong voor Rianne en ze voelde aan alles dat hij mee moest. “Ik heb hem daar direct om gedaan en in een half uur tijd was mijn hoofdpijn helemaal weg. Thuis ben ik gaan uitzoeken waar deze steen voor stond. En het eerste dat ik las was dat hij bekend stond voor zijn helende werking bij hoofdpijn. Hoe mysterieuzer het voor mij was des te meer wilde ik ervan weten en dit wil ik heel graag doorgeven aan andere mensen.”

Edelstenen en mineralen zijn naast hun verschijning niet alleen mooi om naar te kijken, maar kunnen ook helpen ondersteunen bij bepaalde situaties door hun werking op trillingsfrequentie. Daarnaast vind ik zelfzorg heel belangrijk. Vanuit mijn coaching werk wat ik ook doe leer ik de mensen zichzelf op de eerste plek te zetten, want dan pas kun je er 100 procent voor een ander zijn. En met zelfzorg bedoel ik niet direct de uiterlijke verzorging, maar vooral innerlijk. De ontspanning, rust momentjes, je grenzen, doen waar jij blij van wordt.

 

Workshops

Rianne geeft ook workshops, de datums worden op haar website of Facebookpagina gezet. Ook wordt ze wel benadert voor het geven van workshops. Dat doet ze onder andere op vrijgezellen feestjes, babyshowers, kinderfeestjes of vriendengroepen die graag samen een workshop willen volgen. De workshops worden buiten de winkeltijden ingepland.

Workshop die gegeven worden zijn onder andere,

  • Unieke Armbanden maken met o.a. edelstenen
  • Enkelbandjes maken met o.a. edelstenen
  • Edelstenen, kleuren en chakra’s

Daarnaast is Rianne ook op andere locaties te vinden om workshops te geven zoals, New Moon Manifest en Volle maan ceremonie

Op 17 april wordt er in de winkel een verbindingsochtend georganiseerd voor maximaal 15 mensen waarbij je zonder kosten kunt komen na aanmelding.

 

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst.

Ik zou heel graag de winkel willen verhuizen naar een mooi ruim winkelpand in het centrum. Waar er nog een veel grotere keus is in de artikelen die er nu zijn. Een plek waar je even stil kunt staan en zonder haast gewoon mag zijn. Waar verbinding met jezelf en anderen samenkomt. Een winkel waar je met gerust hart even kunt gaan zitten aan tafel voor een bakje koffie of thee en waar echte gesprekken voeren voor wie dat wil ook mogelijk is. Een winkel waar je echt gezien wordt.

 

Bezoekers en contact informatie:

Jewels of Nature is te vinden aan de Ampèrestraat 7 in Franeker  (achter de karwei)

De vaste openingstijden zijn:

  • Donderdag van 10.00 –  13.00 uur
  • Vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

 

Deze tijden en dagen worden flexibel aangevuld en staan op de website en Facebook.

 

Contact kan via de mail en whatsapp

Bekijk Jewels of nature online

 

error: Bericht Beveiligd!