Natalie op bezoek bij Myrthe van  ‘Van den Akker mode’ *foto’s*

In 2012 startte van den Akker mode onder de naam Jeans outlet in de Dijkstraat. De outlet store verkocht op dat moment partijen jeans voor dames en heren. Door het succes zijn ze verhuisd naar een groter pand in de Dijkstraat en gingen ze naast jeans ook andere kleding verkopen. Doordat het aanbod in partijen kleding slonk heeft van den Akker gekozen om ook kleding lijnen in te kopen. De outlet verdween en daardoor werd de naam jeans outlet niet meer passend. Zo werd het van den Akker mode.

Van den Akker is gestart door de vader van Myrthe, vanaf het begin heeft Myrthe in de weekenden mee gewerkt in de winkel. Wat begon voor Myrthe met een tussenjaar van school is ze nu al 6 jaar fulltime in de winkel te vinden. Ook haar zusje werkt in de winkel en dat maakt van den Akker mode een echt familie bedrijf.

Van den Akker mode, een veelzijdige dames kleding winkel met veel bekende betaalbare merken.

2,5 jaar geleden werd de vraag naar plus size kleding groter en daar in van den Akker mode mee aan de slag gegaan en inmiddels is er een leuke kledinglijn in de plus size mode van diverse merken.

De samenwerking tussen Created by Petra is een gezellige en leuke aanvulling van de winkel. Petra de eigenaresse van Created by Petra is een aantal dagen ook zelf aanwezig.

Petra is een echte Franeker, ze is hier groot gebracht en ze heeft de stad in haar hart. Zo is ze op het idee gekomen om een muurcirkel collectie te maken met professionele foto’s van Franeker. Ook deze zijn te bewonderen bij van den Akker mode in de Dijkstraat.

© Tekst en foto’s Natalie Meijer