Nieuw! Online inschrijven voor Avondvierdaagse Franeker

Het wandelevenement kent twee afstanden; 5 km en de 10 km. De deelnemers starten om 18:00 uur bij Sporthal De Trije in Franeker.

De wandelaars van de 5 kilometer lopen op maandag via het Sexbierumerplan, door het Franeker Bos en de Kaatsersbuurt. Dinsdag staat Bloemketerp, Arkens en het Schalsumerplan op het programma om vervolgens woensdag via Keningspark en het prachtige gebied rondom Keningstate en de GGZ-gebouwen aan te doen Donderdag is traditioneel de inhaalavond. Via het Dreeslaantje en het mooie Bolwerk van Franeker, komen de deelnemers aan op de Zuiderkade waar de muziekkorpsen klaar staan om hen te begeleiden voor de laatste kilometer richting de sporthal. De wandelaars van de 10 kilometer sluiten hier eveneens aan. Ook voor hen zijn er weer mooie routes samengesteld.

Stijging aantal deelnemers

“De avondwandelvierdaagse is vooral in trek bij kinderen en leraren van de basisscholen. En niet te vergeten de ouders van die kinderen! Daarnaast zien we ook toename in het aantal deelnemers voor de 10 kilometer” aldus Elger Krol, voorzitter Stichting Avondvierdaagse Franeker. “Aangezien het aantal deelnemers jaarlijks stijgt denken we dat ze ook dit jaar weer met grote getale zullen genieten van wat Franeker en omgeving te bieden heeft aan natuur en cultuur.”

Online inschrijven

Net zoals vorig jaar biedt de organisatie de mogelijkheid biedt om vooraf online in te schrijven. Dit kan op: https://avondvierdaagsefraneker.nl. Uiteraard kun je nog steeds zelf langskomen bij Sporthal De Trije om je in te schrijven. Let op! Dit kan alleen op donderdag 30 mei tussen 19.00 en 21.00 uur. De kosten bij voorinschrijving bedragen € 7,50.

Voor vragen over het evenement kunt u terecht bij Elger Krol. Alle informatie wordt gedeeld op de Facebookpagina “Avondvierdaagse Franeker” (ook te bekijken zonder een account). Ga naar: https://www.facebook.com/avondvierdaagsefraneker/.