Nieuwe sportkleding eerste team sc Franeker

Franeker – Schelte Nieuwenhuis (50) eigenaar van Nieuwenhuis Schilders uit Franeker is, zoals wellicht bekend vanaf de start van het voetbalseizoen 2010-2011 nieuwe hoofdsponsor voor drie jaar bij SC Franeker. Een bescheiden ondernemer en voetballiefhebber. Ooit als zesjarige jongeling begonnen als voetballertje bij SC Franeker en gestopt op z`n negentiende toen hij voor z`n nummer in militaire dienst ging en zich daar vermaakte als tankchauffeur. Toen hij stopte met  voetballen  bij Franeker, voetbalde Schelte  in het eerste team en het team werd dat jaar kampioen in de 4e klasse, met als trainer de heer Ehrens. Prachtige herinneringen aan het spelletje, een spelletje waar hij nog steeds gek op is en regelmatig bekijkt, zowel plaatselijk als ook op hoger niveau. Er werden regelmatig in de voorrondes  uitwedstrijden van het Nederlandse voetbalteam bezocht , samen met  een hele groep andere liefhebbers. Vanaf z`n zestiende is Schelte werkzaam als schilder en had als eerste baas schildersbedrijf Haarsma  uit Franeker en ontwikkelde zich via opleidingen en praktijk tot een vakkundige schilder. Na z`n diensttijd ging hij daarin verder en na de nodige ervaring opgedaan te hebben in bedrijven in leidinggevende taken, stapte Schelte op z`n 38 ste jaar over naar het ondernemerschap: zelf met een compagnon een bedrijf runnen en ontwikkelen. Dat besloeg een periode van 4 jaar. Acht jaar geleden begon Schelte als enige eigenaar met zijn huidige bedrijf `Nieuwenhuis Schilders`, gevestigd in Franeker. In die tijd veroverde Nieuwenhuis Schilders door z`n vakwerk een goede plaats in de schildersbranche. Getuige ook de uitbreiding naar ca. 10 tot 12 medewerkers. Behalve ondernemen, zaken regelen is Schelte zelf ook nog bezig met het uitvoeren van klussen en wil hij die verbinding met het werk behouden. Gevraagd naar kenmerken van het succes van zijn bedrijf, vertelde Schelte, dat zijn bedrijf altijd zeer snel reageert op de vraag van een klant, snel een afspraak maakt, snel de klant persoonlijk bezoekt en snel een offerte uitbrengt en staat voor kwaliteit en datgene wat we de klant beloven: `daar staan we voor`, aldus Schelte.  Nieuwenhuis Schilders is allround. `We doen onderhoud, renovatie, stukadoren, behangen, glas zetten, spuiten, kortom het hele palet. Er worden grote werken uitgevoerd maar ook voor particulieren / huiseigenaren e.d.  Niets is te klein of te groot. De laatste jaren sponsorde Nieuwenhuis Schilders SC Cambuur en Schelte vond, dat hij één van de zovelen was. Daarom ook koos Schelte ervoor om zich als hoofdsponsor aan te melden bij SC Franeker, een club waar hij hart voor heeft `ik hew mear gefoel foar Franeker`, waar hij graag naar een wedstrijd komt kijken, graag mensen ontmoet en graag een praatje maakt. Het is ook midden in de maatschappij staan en wat teruggeven aan de gemeenschap om je heen.

Behalve een jaarlijkse geldelijke bijdrage steekt Nieuwenhuis Schilders  het eerste team op Zondag in nieuwe kleding, tassen, trainingspakken en andere materialen en krijgt ook het tweede  team Zondag nieuwe trainingspakken. Op bijgevoegde foto staat het Zondag I team van SC Franeker in de nieuwe kleding, beschikbaar gesteld door Nieuwenhuis Schilders (li.achter Dhr. Nieuwenhuis)

 SC Franeker is zeer ingenomen met de nieuwe hoofdsponsor en is het bedrijf en zijn eigenaar dankbaar voor hun steun! Alleen dankzij steun van de bevolking van Franeker en van ondernemers is het mogelijk een voetbalvereniging als SC Franeker in stand te houden.

error: Bericht Beveiligd!