Zwembad Bloemketerp dicht? Nee!!!

Franeker – (INGEZONDEN) Vol ongeloof moeten wij wederom constateren dat, omdat er geen geschikte kopers zijn voor het zwembad Bloemketerp, het zwembad dicht moet vanwege bezuinigingen. Wat doen jullie met die 12000 handtekeningen? Dat is een enorm aantal proteststemmen! Mensen met ieder zijn eigen reden om het zwembad in Franeker te behouden.
Wij verwijten de gemeente Franeker van wanbeleid. Dit laat zien dat het gemeentebestuur niet in staat is beleid hierop te voeren.
Als ik op een willekeurige dag een hele dag bij het zwembad zou staan, dan zie ik uur na uur, een hele dag lang, veel mensen en volle parkeerplaatsen en in het zwembad is het niet anders; daar wordt bijna elk hoekje zwembad zinvol gebruikt! Ik zie hier een continuebedrijf die vele doeleinden van onze burgers dient. Denk hierbij aan ouderen, a,b,c zwemmers, trimzwemmers en vele andere sporters en vrijzwemmers. Dat: dag in, dag uit!

En het College van Burgemeester en wethouders zeggen ijskoud: Stekker eruit!

Onbegrijpelijk! Waarom is destijds het zwembad er eigenlijk neergezet, met welk doel? Ja, dat doel wat hier beschreven staat. En het draait als een tierelier. Bovendien wil de gemeente zich nog steeds sterk maken voor toerisme, actieve ouderen, jeugd en meer sporten. Voor een stad als Franeker is het zwembad van essentieel belang die al deze sectoren bediend!!

Beleid voeren en niet afschuiven. We betalen allemaal belastingcenten, deze centen hoeven niet allemaal verorberd te worden aan een duur gemeentehuis met een groot parket ambtenaren. We willen als burger van de stad ook faciliteiten. Wat heeft Franeker nu eigenlijk voor de burgers, nu ook de Koornbeurs op de nominatie staat van wegcijferen?

Een plattelandsgemeente met stadsrechten, meer is het niet wat Franeker biedt. Stop maar met investeren in nieuwbouw en scholen. Stop maar met die elfstedenster. We worden grijs, jeugd trekt weg en investeer maar in ouderenonderkomens, maar blijf dan vooral alleen achter de geraniums. Of moeten de burgers van Franeker maar tevreden zijn met nachtverlichting, matrixborden, absurd dure fietstunnel, of die ene flinke dure dag dat de koningin hier is geweest.

Met het inwoner aantal van de Gemeente Franekeradeel moet het zeker haalbaar zijn om een zwembad te behouden. Wees trots en investeer in de moderne mogelijkheden. Kijk vooruit en bloei.

Namens het actie comité behoud Franeker zwembad,
Sylvia van de Heide en Hendrika Salverda