Nieuws overzicht: AMS Jeugdbiljart, ontwerp kabouterpad en meesterproef

AMS Jeugdbiljarten in 4 VMBO

Een enthousiaste groep leerlingen uit klas 4 VMBO van AMS was op enkele middagen te gast bij Biljartvereniging De Stins in Franeker. De groep had zich opgegeven in het ‘Sportoriëntatie en Keuzeprogramma’ voor het AMS Jeugdbiljarten bij de biljartvereniging. Na een uitleg en demonstratie namen ze zelf de keu ter hand. Verschillende leerlingen wisten de biljartballen goed te raken en speelden al snel een mooie pot.

 

Nature Class ontwerpt kabouterpad

De leerlingen van klas 2 van de Nature Class op AMS zijn een mooie samenwerking aangegaan met de beheerders van het Franeker kabouterpad en de Gemeente Waadhoeke. De leerlingen van deze talentstroom werken mee aan het herinrichting van het pad. Ze maakten een ontwerp en zullen op school aan de slag gaan met het maken van picknicktafels, zitblokken en stapstenen. Uiteraard waren de leerlingen ook al ter plaatse en staken ze de handen uit de mouwen met het opruimen van takken.

 

Examenklassen leggen meesterproef af

De afgelopen maanden stond voor de examenklassen VMBO TL en HAVO op AMS in het teken van het profielwerkstuk. Deze praktische opdracht gaat over een onderwerp wat past bij het gekozen profiel. In september kregen de leerlingen een kick off aangeboden bij Tresoar in Leeuwarden. Hier kregen ze tips and tricks om het beste in zichzelf en in het werkstuk naar boven te halen. Ook kwam Jelle Roep van Tresoar naar AMS om de groepjes te ondersteunen. In februari was de eindpresentatie van de groepjes. Te vuur en te zwaard werden de werkstukken aan de docenten gepresenteerd en verdedigd. Een prachtige ervaring voor de eindexamenkandidaten van AMS.

 

error: Bericht Beveiligd!