Nieuwsoverzicht AMS Franeker

Handbalsportdag klas 3

De leerlingen uit alle derde klassen van AMS maakten de handbalsport zich de afgelopen periode eigen. De leerlingen leerden de handbaltechnieken en spelregels. Tijdens een bruisende sportdag namen de leerlingen het in teamverband tegen elkaar op in Sporthal De Trije. De leerlingen speelden fanatiek en met plezier tegen elkaar. De winnaars waren supertrots op hun plek op het erepodium en alle leerlingen genoten volop van deze sportieve dag.

Klas 1J springt een gat in de lucht

Klas 1J sprong een gat in de lucht toen ze de bestemming van hun klassenuitje hoorden. De leerlingen gingen met hun mentor naar Jumpstyle in Leeuwarden. In dit trampolinepark werden de gekste en hoogste sprongen gemaakt. Op de beats van vette muziek maakten de leerlingen steeds hogere sprongen. Uiteraard werd het klassenuitje afgesloten met een hapje en een drankje. Dit klassenuitje was voor de leerlingen van 1J een te gekke belevenis, waar nog lang over nagepraat zal gaan worden.

Frysk skriuwe op social media? Jazeker!

Onderzoekers van NHL Stenden van het ‘lectoraat Meertaligheid en geletterdheid’ kwamen naar AMS om bij het vak ‘Frysk’ de leerlingen te bevragen naar het gebruik van de Fryske taal op social media. Uiteraard werden de leerlingen ook uitgedaagd om Fryske teksten te schrijven voor hun eigen social mediakanalen. De leerlingen werkten hard en de teksten werden ook gebruikt voor hun persoonlijke socials.

 

error: Bericht Beveiligd!