NK Wall Ball (muurkaatsen) in de trije *foto’s*

Zondag 13 december was De Trije het strijdtoneel voor de Nederlandse kampioenschappen Wall Ball – ook wel muurkaatsen. Bijna elk weekeinde wordt er op een onderling toernooi gestreden voor de eer. Nu op het NK ging het om de hoogste eer.

Er is gespeeld in meerdere klassen: heren 45+, heren en dames. In eerste instantie zou er een aparte dames 35+-klasse komen en een jeugd 16-19 jaar, maar daarvoor waren er te weinig aanmeldingen. Anneke Westra en Boudie Bierma (35+) en Leila Moufakkir en Fenna Kramer (16-19) speelden daarom in de damesklasse. Chris Monfils en Corné Tuinenga werden als juniorspelers toegevoegd bij de heren senioren.

Bij de dames waren zes paren, die allemaal in dezelfde poule uitkwamen. Iedereen speelt een keer tegen elkaar en degene met de meeste punten wordt dan de winnaar. Er waren heel veel spannende partijen die soms maar met één punt verschil werden gewonnen. Uiteindelijk gingen Miranda Scheffer en Marike Beckers met de titel naar huis. Zij stonden heel solide te spelen. Geke de Boer en Nelie Steenstra werden tweede. De onderlinge partij werd pas op 15-14 door Marike en Miranda gewonnen.

Bij de heren 45+ werd ook flink gestreden door drie teams die een dubbele competitie speelden. Johannes Siegersma en Cor Poelstra wisten alle wedstrijden te winnen en werden daarmee Nederlands Kampioen. Op de tweede plaats eindigden Peter de Vries en Klaas Tuinenga.

Bij de heren deden acht teams mee, die in twee poules streden. Het niveauverschil was groot, maar er is steeds sportief gespeeld. Na de poulefase werden er kruisfinales gespeeld. Kees van der Schoot en Allard Hoekstra tegen Rinze Steneker en Jelmer Siegersma, Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra tegen Sjoerd Atze de Jong en Michel Nesse.

Dit resulteerde in een finale waarin Kees en Allard tegenover Hans en Tjisse stonden. Deze mannen hebben al vaak tegen elkaar gespeeld en kennen elkaar door en door. Snel spel, tactische ballen, lobs en spectaculaire slagenwisselingen maakten dit een hele aantrekkelijke finale. Het publiek genoot! Kees en Allard waren op koers voor de winst, maar Hans en Tjisse gingen erop en erover; zij scoorden ongelooflijke ballen en werden daarmee Nederlands kampioen.

Uitslag:

Dames:

1e prijs: Marike Beckers & Miranda Scheffer
2e prijs: Nelie Steenstra & Geke de Boer

Heren:

1e prijs: Hans Wassenaar & Tjisse Steenstra
2e prijs: Kees van der Schoot & Allard Hoekstra

Heren 45+:

1e prijs: Johannes Siegersma & Cor Poelstra
2e prijs: Peter de Vries & Klaas Tuinenga

Onderschrift Foto’s:

nkwallball20151: actie van Hans Wassenaar in de spannende finale bij de heren

IMGP5175: de winnaars bij de Heren 45+
IMGP5183: de winnaars bij de Dames
IMGP5193″de winnaars bij de Heren

nkwallball20151 IMGP5193 IMGP5183 IMGP5175