‘Onder de klokslag van Franeker II’ officieel van start *foto’s*

Vandaag 21 november werd tijdens een officieel moment in de Franeker Albert Heijn de eerste exemplaren van een nieuw historisch boek over Franeker aangeboden aan alle mensen die betrokken waren bij de samenstelling van dit prachtige boek. Het betreft een plaatjesalbum over de geschiedenis van Franeker en omgeving, deel 2 , medewerkers van het Historisch Centrum Franeker stelden het samen op initiatief van Albert Heijn Franeker. 

De titel van het boek ‘Onder de klokslag van Franeker’ verwijst naar een oude term voor het hele gebied rondom de stad waar men de klok kon horen wanneer die geluid werd. De klok die ooit in het stadswapen gekozen werd, omdat die vroeger zo’n belangrijke rol speelde in het leven van de Franeker burgers. Als de stadsklok luidde dan was er iets bijzonders aan de hand! 

De afgelopen week werd door Albert Heijn Franeker al huis-aan-huis een envelop bezorgd met daarin een flyer, waarmee vanaf vandaag het plaatjesalbum gratis kan worden opgehaald bij de AH-winkel aan de Leeuwarderweg. De eerste 500!! zijn vandaag al opgehaald aldus de filiaalmanager. Tevens bevat de envelop al een eerste zakje met enkele plakplaatjes. In de komende tijd zullen klanten in de AH-winkel bij elke 10 euro aan boodschappen meer gratis zakjes met historische stickers ontvangen die in het album geplakt kunnen worden.

Franeker gaat terug in de tijd II

Geschiedenis is spannend en boeiend voor iedereen: oude verhalen over wie wij zijn en hoe we zo geworden zijn. Maar onze geschiedenis is soms ook ingewikkeld! Prachtige foto’s die niet eerder zijn verschenen in deel 1. In het kleurrijke album staan trouwens al vele afbeeldingen voorgedrukt en ook de informatie en de verhalen die daarbij horen. Al met al biedt het boek een prachtig en compact overzicht van de historie van de oude stad Franeker en omgeving.

Het uitbrengen van dit tweede boek is meteen de viering van 10 jaar Albert Heijn in Franeker. Dat werd tevens nog even gevierd met een bak koffie en een heerlijk gebakje.