Eigen foto - lezing johannes passion

Ontdek de Diepten van Bach’s Johannes Passion

Liefhebbers van klassieke muziek en bewonderaars van Johann Sebastian Bach, opgelet! Een meeslepende ontdekkingstocht door een van Bach’s meest intrigerende werken, de Johannes Passion, wordt binnenkort aangeboden in twee lezingen. Deze lezingen, gepresenteerd door Wim de Vrij, vinden plaats op maandag 4 en 11 maart en beloven een verrijkende ervaring te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van klassieke muziek en de werken van Bach.

Tijdens de lezingen zal er veel naar muziek geluisterd worden, wat de ervaring nog fascinerender maakt.

Wim de Vrij, bekend om zijn boeiende en toegankelijke manier van vertellen, neemt de deelnemers mee op een twee avonden durende ontdekkingstocht door de Johannes Passion. Deze lezingen, elk anderhalf uur lang, zijn niet alleen een kans om meer te leren over de muzikale structuur en de diepere betekenis achter de noten, maar ook om een nieuw licht te werpen op dit tijdloze meesterwerk. De deelnemers ontvangen een exemplaar van de volledige tekst van de Passie.

Wim de Vrij zal ingaan op de fascinerende vraag waarom Bach precies voor het aantal koralen, aria’s, recitatieven en vrije stukken heeft gekozen in dit werk. Verwacht een verhelderende uitleg die nieuwe dimensies opent en een frisse kijk biedt op hoe we naar de Johannes Passion luisteren. Naast het verkennen van de muzikale nuances, begint Wim met een korte schets van leven van J.S. Bach, waardoor deelnemers een compleet beeld krijgen van de context waarin dit meesterwerk werd gecreëerd.

De lezingen vinden plaats op de leslocatie van Seewyn Kunsteducatie in Sint Annaparochie van 19.30 tot 21.00 uur (MFC ons Huis) Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Seewyn, Connexa, of bij de balie van de bibliotheek in Sint Annaparochie. Voor meer informatie, bezoek www.seewyn.nl. Mis deze unieke kans om dieper in de boeiende wereld van Bach’s Johannes Passion te duiken niet, reserveer uw plek vandaag nog!

error: Bericht Beveiligd!