@eigen foto - In het midden Sanne Hartman

Judoka Sanne Hartman Noordelijk Districtskampioen -18 jaar

In Oude Pekela vonden op zaterdag 3 februari de Noordelijke Districtskampioenschappen judo -18 jaar en -12 jaar plaats. Hier konden de beste vier judoka’s zich plaatsen, in elke gewichtsklasse, voor het Nederlands Kampioenschap dat op 17 februari plaats vindt in Den Haag.

Maar liefst vier judoka’s -18 jaar mogen zich kampioen van het Noorden noemen. Sanne Hartman (Sexbierum), Ciska Adema (Workum), Tymen Huitema (Jutryp) en Maaike Hoogeveen (Oldeholtpade) verloren geen enkele wedstrijd en werden kampioen in hun klasse.

Mirthe Hartman (Sexbierum), Rutger Eijzenga (Tzum) en Tamara Bonnema (Britsum) werden knap tweede.
Jelte Ypma (Marsum) en Jarno Veenstra (Kollumerzwaag) sloten de prijzenregen af met een derde prijs. Al deze negen judoka’s mogen strijden tijdens het NK voor een podium plaats. Net buiten de prijzen maar op een knappe vijfde plaats zijn geëindigd; Nikki Adema, Auke Alkema, Justin Beverlo en Olaf van der Heide.

Ook de judoka’s onder de 12 jaar mochten strijden om de prijzen. Frâns de Boer (Reduzum) werd kampioen in zijn klasse. Fay Keereweer (Mantgum) verloor de finale en mocht het zilver mee naar huis nemen. Derde prijzen waren er voor Maddy Bosma (Wommels), Marrit de Boer (Reduzum) en Rik Ypma (Marsum). Gestreden maar net buiten de prijzen; Wybe Regeling, Sjoerd Jinte Dijkstra, Tygo Feenstra en Hidde Zewald.

Tekst: Ida en Lianne Hartman