Onverwacht groot zangtalent bij de ‘Stim fan Waadhoeke’

In een volle zaal van de Koornbeurs zongen dertien talenten hun nummer onder begeleiding van het A-Orkest van Advendo Franeker. Met als winnend talent Edwin Terptra, die het zes minuten durende nummer ‘Laat me’ van zanger Ramses Shaffy zong.

Een diversiteit aan nummers gezongen door de dertien talenten, van Jazz tot Musical en van Rock tot Pop. De drie koppige jury, onder leiding van burgemeester Marga Waanders, was zeer te spreken over het onverwacht grote talent wat op het podium voorbij kwam en dat maakte het voor de jury niet makkelijk om een keuze te maken aan het einde van de avond. De jury benoemde het samenspel van Advendo en de zangers heel bijzonder en een genot om naar te luisteren en te kijken, “het gebeurt niet vaak dat je begeleid wordt door zo’n prachtig orkest”. 

Nadat alle dertien talenten een onuitwisbare indruk hadden achtergelaten, ging de jury in beraad en vermaakte Advendo onder leiding van Siemen Hoekstra ondertussen het publiek met hun prachtige spel. Na de terug komst van de jury en het uitdelen van bloemen werden de winnaars bekend gemaakt. De derde plaats was voor Aleida Verboom, zij zong het nummer ‘At Last’ (Etta James). De tweede plaats was voor Inge Teerstra zij zong het nummer ‘The show must go on’ (Queen) en de eerste plaats ging naar Edwin Terpstra  en hij zong ‘Laat me’ (Ramses Shaffy). Na de uitreiking van de prijzen was het aan Edwin om zijn winnende nummer nogmaals te zingen, de spanning was er vanaf waardoor er ruimte kwam voor Edwin om het publiek mee te nemen in zijn verhaal en ze tot meezingen te krijgen. 

 

Kijk met de compilatie die wij maakte van deze avond.

 

 

error: Bericht Beveiligd!