Op bezoek bij basisschool de Kabas tijdens het thema beroepen

Afgelopen week waren wij op bassischool de Kabas vanwege het thema beroepen. Tijdens ons bezoek vertelde wij over onze passie FranekerActueel en legde wij de jongste groepen uit wat wij allemaal doen.

Vele beroepen hebben de kinderen al voorbij zien komen de afgelopen weken. Brandweer, dokter, sportinstructeur, maar ook bezoekjes aan onder andere een restaurant zijn er geweest. In alle 3 de groepen 1 en 2 hebben wij laten zien doormiddel van foto’s en een filmpje verwerkt in een PowerPoint dat wij geregeld de brandweer, politie en ambulance tegen komen, maar ook foto’s maken bij evenementen die voor de kleuters wel bekend waren, zoals het Kabouterpad, de Avond4daagse en de kermis. De papieren krant hebben wij laten zien en die was voor de kinderen wisten wel erg herkenbaar. “Wij zijn geen papieren krant, maar je kunt op de computer, tablet of de telefoon onze foto’s en nieuws bekijken”.

Op het plein hebben we nog even foto’s gemaakt met de drone. In de klas hadden ze al even kennis gemaakt met een filmpje die de drone gemaakt had.

 

 

error: Bericht Beveiligd!