Opening Stationsbrug Franeker! 28 oktober

Vrijdagmorgen 28 oktober wordt de nieuwe Stationsbrug in Franeker geopend. Gedeputeerde Poepjes van de provincie Fryslân neemt samen met leerlingen van basisscholen de Toermalijn en De Kabas de nieuwe brug in gebruik. Na de opening is de brug open voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn dan nog niet afgerond. Zo moeten de steigers nog aangelegd en moet de tijdelijke brug verwijderd worden. Eind december zijn alle werkzaamheden aan de brug afgerond. 

Werkzaamheden Stationsbrug

In januari 2016 startte het Consortium Stationsbrug Franeker met de sloop van de oude Stationsbrug. De oude brug had 60 jaar dienst gedaan en was aan vervanging toe. Tot en met september was de brug uit het stadsbeeld van Franeker. Begin september kreeg de stad haar brug terug en kon er gestart worden met de aanleg van het elektra. Nu dat gedaan is, kan de brug open voor al het verkeer. Met een doorvaartbreedte van 17 meter is de nieuwe brug bovendien geschikt voor het grotere scheepvaartverkeer.

Fietsend de brug over

Leerlingen uit groep 5 van basisscholen De Toermalijn, De Opslach en De Kabas fietsen vrijdagmorgen 28 oktober als eersten over de nieuwe brug. Om 10.20 uur is het welkomstwoord van gedeputeerde Poepjes en wethouder Bekkema. De officiële opening begint om half 11 en wordt gehouden aan de zuidzijde van de brug (kant van het Station).   

Kijk voor meer informatie op www.fryslan.frl/stationsbrug

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!