Franeker moordzaak in opsporing verzocht

Franeker –Vanavond wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de gewelddadige dood op de 69-jarige Pietje Bouma uit Franeker. Mevrouw Bouma werd op zondag 14 maart dood aangetroffen in haar woning. In de woning van het slachtoffer werd DNA-materiaal aangetroffen. Na onderzoek door het NFI bleek dit  afkomstig te zijn van een 47-jarige vrouw uit Franeker. Zij werd op vrijdag 2 april aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze moord.

In Opsporing Verzocht staan de volgende vragen centraal:

  • Wie heeft op zaterdag 13 maart in Franker en/of Harlingen de auto van de verdachte, een zwarte Honda CR-V, (hoogmodel, mpv) gezien?
  • Wie heeft op zaterdag 13 maart deze auto gezien in de omgeving van de serviceflat De Froonacker of het vlak daarbij gelegen Tulip Inn De Valk hotel?
  • Wie heeft mevrouw Bouma op zaterdag 13 maart nog gezien eventueel in het gezelschap van een persoon of personen of heeft contact met haar gehad;
  • Op donderdag 18 maart tussen 09.30 uur en 10.30 uur heeft een onbekende man in de groenstrook voor het Valk Tulip Inn hotel in Franeker een voorwerp uit de grond getrokken en meegenomen. Deze man was op de fiets en gekleed in een donkerblauwe werkjas met felblauwe schouderstukken. Ook droeg de man een fel blauw gekleurd petje. De politie wil graag in contact komen met deze man of met mensen die deze man ook hebben gezien of die weten wie de man is.

Opsporing Verzocht is een programma van de Avro en wordt op dinsdag om 21.50 uur uitgezonden op Nederland 1.  De herhaling van dit programma is op woensdag 14 april om 10.05 uur.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!