Overlast? Vernielingen? Maak melding + aangifte!

Franeker – In Fryslân en natuurlijk ook in Franekeradeel willen we een gezellige jaarwisseling. Zonder brandstichtingen, vernielingen en geweld. Veel mensen organiseren initiatieven om van de jaarwisseling een leuk en gezellig feest te maken. (ook in onze gemeente)

Vaak komen mensen dan helaas van een koude kermis thuis. In hun straat of op hun erf worden vernielingen gepleegd. Maar ook bushokjes, verkeersborden en brievenbussen moeten het ontgelden. Vaak door het gebruik van illegaal vuurwerk.

Aanhouding op heterdaad

Regelmatig kunnen daders van bijvoorbeeld vernielingen met vuurwerk tijdens de oudejaarsnacht, worden aangehouden omdat omstanders of getuigen hier direct melding van maken. Een goed signalement van de daders helpt hierbij. Niet alleen bij levensbedreigende situatie belt u 1-1-2, maar ook direct als u getuige bent van een misdrijf.

Uploaden van foto’s

Heeft u beeldmateriaal waarop iemand een auto in brand steekt of geweld gebruikt tegen een hulpverlener, dan kunt u deze beelden zelf uploaden op de internetsite van dadergezocht.nl. Hiermee helpt u bij het opsporen en vervolgen van de daders.

U kunt uw meldingen doorgeven via:

112, daar pak je ook daders mee

Geen spoed, wel politie 0900-8844

Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Aangifte via www.politie.nl/friesland

Natuurlijk bent u ook welkom op het dichtstbijzijnde geopende politiebureau