© Eigen Foto - Jabik Veenbaas

Pioenroaskonsert  Winaam: “Kamermuziek”

Een intiem concert met piano, cello en zang rond de nieuwe bundel van Jabik Veenbaas (foto): Kamermuziek

Corinne Moerbeek (piano), Willem Nijman (cello), Elise Keep (piano & zang) brengen een programma rond de nieuwe dichtbundel van Jabik Veenbaas (dichter): Kamermuziek, die eind mei verschijnt.

Jabik Veenbaas leest voor uit eigen werk. Corinne Moerbeek componeerde muziek bij verschillende gedichten uit de bundel. Die gedichten worden gezongen door Elise Keep en begeleid door Corinne Moerbeek zelf op piano en door Willem Nijman op cello. Er zullen ook instrumentale composities van Moerbeek worden ten gehore worden gebracht: twee delen uit haar suite voor cello en piano, de pianocompositie Connecting to Distance, gespeeld door Elise Keep en de quatre-mains-compositie Over de liefde, gespeeld door Corinne Moerbeek en Elise Keep.

  • Tijd:                   19 mei, 15.00 uur
  • Plaats:               Andreastsjerke Winaam
  • Entree:              15 € 
  • Reserveren: mail naar jantsjepost@planet.nl

Voorverkoop  12€  via onderstaande link, met vermelding: “Kamerkoor” en uw naam.

https://www.ing.nl/payreq/m/?trxid=GXl887QxMxajSfCwJMqvJ7ku88aEQgsR

 Extra info optredenden:

Jabik Veenbaas publiceerde negen Nederlands- en Friestalige dichtbundels. De laatste was Soms kijkt de aarde me aan (2020). Hij voltooide verder net een boek over romans uit de wereldliteratuur van de laatste honderd jaar, getiteld Meer dan mooie woorden, dat op korte termijn uitkomt. Zijn nieuwe dichtbundel Kamermuziek zal mei 2024 verschijnen bij uitgeverij De Wereldbibliotheek.

De bundel Kamermuziek heeft een intiem karakter. Hij bevat gedichten waarin de dichter zijn jeugd oproept, de wereld van het dorp, van zijn ouderlijk gezin, dat vol liefde was en dat hem kracht voor het leven gaf, ook al zat de oorlog er dagelijks aan tafel, en over zijn oom en tante. In een gedicht vertrouwt hij ons toe waarom hij geen organist geworden is, in een ander gedicht hoe hij gaandeweg van zijn naam leerde houden. Veenbaas borduurt hier verder op de thematiek van zijn bundel Mijn vader bad, maar de dichter geeft ook ruimte aan het heden, aan de liefde, aan aardse ogenblikken van geluk die soms maar heel kort lijken te duren, aan het stervensuur van een laatste vader.

Corinne Moerbeek is componiste en pianiste. Zij is een veel gevraagd pianobegeleidster van koren en solisten. Al vele malen heeft zij gedichten van Jabik Veenbaas op muziek gezet. Tijdens het Schoorlse Kunstenfestival hebben ze al dikwijls samen opgetreden, de laatste maal met sopraan Elise Keep en cellist Willen Nijman. Tijdens het optreden in Winaam zullen er ook instrumentale composities van haar hand te horen zijn.

Elise Keep is pianiste  en zangeres. Haar repertoire is breed – van klassieke tot lichte muziek en musical. Al vele jaren werkt zij samen met Corinne Moerbeek.  In haar lespraktijk begeleidt ze met veel enthousiasme leerlingen van jong tot oud. Op dit moment zingt en acteert ze in een nieuwe voorstelling, over de vergeten diva Pauline Viandot, met veel operamuziek, waarin ze ook piano speelt. 

Willem Nijman is 30 jaar lang werkzaam geweest als musicus/ muziektherapeut in Berlijn en op Scorlewald in Schoorl. Hij heeft zowel individueel als in groepen muzikaal-therapeutisch gewerkt. In zijn Scorlewald-tijd heeft hij ook toneelmuziek geschreven voor de diverse Scorlewald-ensembles. Nijman is multi-instrumentalist; de violoncello is zijn lievelingsinstrument.

error: Bericht Beveiligd!