Heringastate Marsum Bron: Site Poptaslot

Poptaslot in Marsum decor voor concert JustUs

Op zondag 29 mei vormt het uit 1512 stammende Heringastate te Marsum, ook wel Poptaslot genoemd, het prachtig decor voor een concert van JustUs.

Chansonnier JustUs Werle en pianist Hans Visser brengen, begeleid door Oeds op contrabas en backing vocals Marieke en Antonia, ballads en chansons ten gehore. Van Ramses Shaffy tot The Beatles, van Herman van Veen tot Charles Aznavour, Jacques Brel, Wim Sonneveld, Gilbert Bécaud, Frans Halsema, Elton John, en nog veel meer.

Aanvang concert zondag 29 mei 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) Entreeprijs € 15 inclusief koffie/thee en een pauzedrankje.  Voorverkoop via info@poptaslot.nl

JustUs

Begeleid door veelzijdig pianist Hans Visser zingt chansonnier Justus Werle Nederlandse, Engelse en Franse ballads en chansons. Hans heeft zijn sporen verdiend op alle toetsen: piano,(Hammond)orgel en keyboards. Met klassiekers van Ramses Shaffy en Liesbeth List, Beatles, Frank Sinatra, Jacques Brel, Wim Sonneveld, Elton John, Herman van Veen, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Leonard Cohen, Frans Halsema, Boudewijn de Groot, Bob Dylan etc. raken Justus en Hans de gevoelige snaar bij hun publiek. Dit doen zij – regelmatig ook versterkt door de prachtige backing vocals van Marieke en Antonia – het liefst in een intieme en sfeervolle ambiance. Bv. kleinere culturele podia en concertzalen, en bv, dichter bij huis, ook de vele prachtige Alde Fryske Tsjerken die Friesland telt.

Sinds 2007 werd door Justus samengewerkt met niemand minder dan de in 2020 overleden Grande Dame van het Nederlands chanson, Liesbeth List. Dit resulteerde in diverse gezamenlijke optredens met haar en in zijn 2CD Let me take you back, waarop ook 3 duetten van Justus met Liesbeth List en Jenny Arean. Maar ook in zijn ambassadeurschap voor De Friese Voedselbanken. Voor dit goede doel werd o.a. een gedenkwaardig fundraisingsconcert door Liesbeth en Justus op Landgoed Lauswolt verzorgd. Het repertoire van JustUs is dus onlosmakelijk verbonden met het cultureel erfgoed van Shaffy en List. (tekst site JustUs)

error: Bericht Beveiligd!