Portrettekening of fotoportret van je eigen pjut in Museum Martena

Help pake en beppe de vakantie door in Museum Martena! Laat een bijzondere portrettekening maken van je (klein)kind of een prachtig fotoportret in klassieke stijl. Passend bij de tentoonstelling ‘Pjutten en beukers. Friese kinderportretten 1550-1800’ worden er in de voorjaarsvakantie kinderportretten gemaakt in het museum.

Net als de ouders van nu waren vaders en moeders in het verleden dol op hun kinderen. Vermogende ouders lieten hun kroost dan ook vol trots portretteren. Veel zelfbewuste Friese families hebben hun kinderen laten schilderen door veelal Friese schilders. De kinderen werden in hun beste kleren door het schilderspenseel vastgelegd als herinnering voor later. Soms in een jurk (ook de jongetjes), soms als volwassenen gekleed. Vaak werden ze met hun favoriete speelgoed of hun liefste huisdier geschilderd.

Voortbordurend op deze traditie kunt u op 21 februari tussen 13.30 en 15.30  een fotoportret van uw kind laten maken door de Franeker fotograaf Joan van der Brug. De portretten worden gemaakt in de porseleinzaal van Museum Martena. De foto met formaat 30 x 40 cm wordt in de studio afgemaakt en ingelijst. Het resultaat kan worden opgehaald of verstuurd. Kosten € 50,-.

Op 24 en 25 februari kunt u een portrettekening van uw kind laten maken door Jaap van Dijk. De kosten zijn € 20,-. U krijgt het resultaat direct mee naar huis.

Kinderen die niet worden geportretteerd kunnen een speciale speurtocht doen bij de kinderportretten.

Portret tekenen of portretfotografie reserveren bij Museum Martena 0517 392192.

Tekening Jaap van Dijk