Eigen foto, Catrinus van der Veen

Record aantal deelnemers tijdens derde Bildtse Smaakroete

Het Bildt – Voor het derde jaar op rij is er op zaterdag 29 oktober de Bildtse Smaakroete, met dit jaar nieuwe plekken om lokaal en vers eten te ontdekken. Van 11:00-16:00 uur is er op negen boerenerven, tuinen en terrassen streekeigen voedsel te koop. De eerste Bildtse Smaakroete in 2020 werd georganiseerd tijdens de tweede corona lockdown en was een opmaat voor veel mensen om bewuster en dichterbij eten inkopen. Het is ook een mogelijkheid om eens op een (boeren) erf te kijken: de Bildtse deelnemende producenten doen de deuren open!

Samenstelling producenten
De deelnemers aan de ‘Bildtse Smaakroete’ van 2022 zijn:

  • Sint Annaparochie: Jam & jamcadeautjes – Puur Alie
  • Sint Annaparochie: Diverse rassen aardappelen, (bijzondere) groenten en vers gebakken patat – Bildts Genot
  • Oudebildtzijl: Schapenkaas, yoghurt en vla – ‘D Ouwesylster
  • Oudebildtzijl: Speciaalbieren uit Ouwesyl – Het Graauwe Paard
  • Sint Jacobiparochie: Bildtse Prúmmewyn en pruimensap – Ben & Kitty
  • Sint Jacobiparochie: Doyenné du Comice peren, Goudreinet & Elstar appels en stoofperen – Mts. De Groot & De Groot-Kolthof
  • Sint Jacobiparochie: Melktap – Melkveebedrijf Noordzigt famillie Faassen
  • Sint Jacobiparochie: Black Angusvlees – Maatschap Goodijk
  • Westhoek: Gerookte gans & paling – Waddenherberg The Friezinn

De optimale smaakbeleving
Het Bildt is van oudsher een vruchtbare streek met een uniek karakter. Zowel de mensen als de producten zijn spraakmakend. De streek staat bekend om haar karakter (de kop d’r foor en skouders d’r onder), dus was het samenstellen van opnieuw een prachtige deelnemerslijst geen moeilijke opgaaf. Met dit fantastische aanbod ontdekt iedereen op de optimale manier de unieke smaak van de regio. Met hier en daar zelfs een proeverij! Ook terugkerende bezoekers worden opnieuw verrast met nieuwe aanbieders en verrassende producten.

Drive thru/by
Zaterdag 29 oktober stellen deze 9 producenten hun erf van 11.00 tot 16.00 uur open. Liefhebbers kunnen vrijblijvend een route rijden waarbij ze op iedere locatie kunnen stoppen. Naast de verkoop van over(h)eerlijke producten, is er ook voldoende te proeven en te zien.

Facebookpagina: www.facebook.com/bildtsesmaakroete