Record aantal ‘Himmel Heroes’ in de gemeente Waadhoeke

Afgelopen maandag was de officiële afsluiting van de Himmelwike in St.-Annaparochie. Wethouder Jan Dijkstra sloot samen met de leerlingen van basisschool IKC De Slotschool het jaarlijkse zwerfafvalproject af. Dit jaar deden er in de gemeente Waadhoeke bijna 2100 kinderen mee van 23 basisscholen.

Gastlessen tijdens Himmelwike

Omrin organiseert jaarlijks de Himmelwike om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval. Tijdens de Himmelwike organiseert Omrin ook gastlessen. Dit jaar heeft onze afvaladviseur ook een bezoek gebracht aan 13 basisscholen in de Waadhoeke. Hij vertelde over de impact van zwerfafval op het milieu en wat de gevolgen van rondslingerend afval kunnen zijn voor mensen en dieren. Uiteindelijk is het doel om zwerfafval te voorkomen door kinderen van jongs af aan bewust bij het onderwerp te betrekken.

Einde van een succesvolle Himmelwike

Dit jaar vond de Himmelwike plaats in 6 gemeenten. Er deden 8883 leerlingen mee van 93 scholen met in totaal 47 gastlessen. Nog nooit eerder deden er zoveel kinderen mee aan dit jaarlijkse zwerfafvalproject. Wil jij het goede voorbeeld van de kinderen volgen en meehelpen om zwerfafval op te ruimen? Vraag dan een opschoonpakketje aan via: www.omrin.nl/zwerfafval.