Ruim 800 handballers strijden om Jupitercup

Ruim achthonderd handballers, voornamelijk uit Nederland, zullen op 4 en 5 april in De Trije in Franeker strijden om de Jupitercup. Het is voor de 24ste keer dat handbalvereniging Jupiter 76 dit evenement organiseert. ,,We hebben dit jaar deelnemersuit Nederland, Duitsland en België”, vertelt Johan Deelstra van de Franeker handbalclub.

Het organiseren van zo’n groot toernooi kost volgens Deelstra veel tijd. “Gelukkig hebben we veel vrijwilligers die de organiserende commissie tijdens de toernooidagen assisteren.” Voor de toernooicommissie breken nu drukke weken aan.

De scholen en andere accommodaties moeten ingericht worden, alle voorzieningen moeten gecontroleerd worden en waar nodig aangepast. Er moet een indeling gemaakt worden van wie waar slaapt en uiteraard moeten er ook nachtwachten geregeld worden. ,,Een hele klus, maar het is ontzettend leuk om te doen’’, vertelt Johan.

Er doen dit jaar 68 teams mee in acht categorieën gespeeld door dames-, heren- en jongens- en meisjesteams. Het toernooi wordt afgesloten met de spectaculaire finales van de dames en heren senioren. ,,Publiek is van harte welkom. Er wordt iedere dag van 8.00 tot 18.00 uur gespeeld. En de toegang is gratis.”

error: Bericht Beveiligd!