SamenLoop voor Hoop Franeker op de catwalk *foto*s

De organisatie vlagt, flyert, praat, schrijft en bedenkt van alles om de SamenLoop voor Hoop Franeker 2015 onder de aandacht te brengen. De fantasie is oneindig en zo kon het zijn dat de modeshow, zondagmiddag 29 maart in de binnenstad, werd afgesloten met een verrassende ‘Sister Act’. Een paarse performance, ook om de 21 teams die zich al hebben ingeschreven symbolisch succes te wensen. Drie minuten kregen de dames om Franeker ‘op te joekelen’.

Voor ongeoefende modellen duren drie minuten op de catwalk best lang. Uitleggen in drie minuten wat de SamenLoop voor Hoop is, dat lukt. Lees je mee?

De SamenLoop voor Hoop gaat uit van KWF Kankerbestrijding. Het is een 24-uurswandelestafette die symbool staat voor de strijd tegen kanker. Het is een evenement met een lach en een traan rondom de thema’s beleven, meeleven en doorleven.

Overal ter wereld wordt de SamenLoop voor Hoop gehouden, ook in Nederland en nu ook in Franeker. Je wandelt in teamverband en wisselt elkaar een etmaal lang af. In Franeker zijn ook hardlopers welkom om mee te doen.

Er zijn 3 hoogtepunten.

  1. Ten eerste is er de openingsceremonie voor en door de survivors. Survivors zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij zijn ook de eregasten van de SamenLoop voor Hoop. Alles wordt uit de kast getrokken om ze eens heerlijk te verwennen.
  2. Dan is er de kaarsenceremonie in het donker. Heel indrukwekkend, al die brandende kaarsen in zakken langs de baan. Op de zakken staan persoonlijke wensen, tekeningen, gedichten etc. als hart onder de riem voor een dierbare of als herinnering aan een dierbare.
  3. Het derde en laatste hoogtepunt is de slotceremonie. Deze wordt door alle deelnemers gelopen. Een paarse zee. Paars, omdat alle deelnemers het paarse SamenLoop voor Hoop T-shirt dragen. Daarom een paarse zee, gevuld met tranen van vreugde en verdriet. De grote ontlading.

De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop is voor KWF Kankerbestrijding en wordt bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Een toekomst met minder kans op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Daar werkt Franeker graag aan mee! Helpen jullie mee van de SamenLoop voor Hoop Franeker een onvergetelijk feest van hoop te maken?

Geef je snel op. Bij voorkeur voor 1 mei. Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/franeker. Daar vind je alle informatie. Lees ook ons magazine: tekstactief.instantmagazine.com/slvh.

 

error: Bericht Beveiligd!