Saxenoord zoekt meerdere vrijwilligers.

Franeker – In Verzorgingshuis Saxenoord wonen ongeveer 87 bewoners, waar van sommigen intensieve begeleiding nodig hebben. Voor sociale contacten en het aanbrengen van dagelijkse structuur gaan deze ouderen naar de groepsverzorging van Saxenoord. Hier wordt zowel individuele als groepsgerichte ondersteuning gegeven. Saxenoord is op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers voor deze groep op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en in het weekend. Tijden zijn: van 9.30 uur tot ± 13.30 uur en/of van 14.30 uur tot 18.30 uur.

Werkzaamheden zijn: bewoners halen en brengen, koffiedrinken met elkaar en een activiteit doen. Zowel individueel als in groepsverband. Tussen de middag wordt er gezamenlijk warm gegeten en ’s avonds wordt er gezamenlijk brood gegeten met bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Deelnemers van de dagbesteding van Saxenoord bezoeken het zorgcentrum een paar keer per week, maar wonen nog zelfstandig. Naast gezelligheid en een luisterend oor, drinken zij met elkaar koffie/thee, doen samen activiteiten en eten tussen de middag gezamenlijk warm. Er is vraag naar vrijwilligers voor de dagbesteding op woensdag. Tijden: van 9.00 – 13.00 uur en/of van 13.00 –  16.30 uur. Vrijwilligers hebben affiniteit met ouderen en dan in het bijzonder voor de groepsverzorging met dementerende ouderen. Een vrijwilliger draagt nooit verantwoordelijkheid voor de groep, er is altijd een beroepskracht aanwezig. Reiskosten worden vergoed. Vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel; 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl