SC Franeker start 45plus voetbal.

Franeker – In het najaar van 2011 wil SC Franeker van start gaan met 45plus voetbal. Een initiatief van enkele (oud)voetballers van de club die nog graag hun grote passie willen blijven uitoefenen tezamen met hun leeftijdsgenoten.

Afwijkende regels

45plus voetbal is opgezet en wordt gestimuleerd door de KNVB om te blijven sporten en in het bijzonder te blijven voetballen. Het kent dan ook enkele afwijkende regels. Zo wordt er in plaats van op een groot veld, in de breedte op een half veld gespeeld. Het komt hierdoor minder op loopvermogen aan en meer op techniek en spelinzicht. Hierdoor komen spelers ook vaker aan balbezit en hierdoor raken alle spelers meer betrokken bij het spelletje.

In voorjaar en najaar

SC Franeker wil met behulp van (oud) leden en andere 45plussers een interne competitie opzetten in zowel het voorjaar als in het najaar. De speeldag zal op zaterdagmiddag zijn, omstreeks 16.00 bij Sportclub Franeker. Om dit initiatief tot een succes te maken zijn ten minste twintig opgaven noodzakelijk. De exacte speeltijd en frequentie zal in een later stadium met de spelers in overleg worden vastgesteld.

Opgeven

Bij deze interne competitie tussen 45plussers genieten spelers van het voordeel dat zij niet lid hoeven te zijn van de KNVB en slechts niet-spelend lid van SC Franeker zijn. Deelnemers aan deze competitie betalen dus slechts € 35 contributie op jaarbasis. Opgeven kan per e-mail via45plus.scfraneker@gmail.com In september zal een bijeenkomst worden gepland met een ieder die zich heeft opgegeven. De interne competitie zal dan in overleg met elkaar nader in kaart worden gebracht.

 

error: Bericht Beveiligd!