Schalsumer kaatsers winnen rondvlucht

Zondagmiddag heeft de vloer van sporthal De Trije in Franeker een wissel getrokken op de fysieke gesteldheid van kaatsers van KV Ons Genoegen. De eerste editie van de Bekkema Partij zorgt vandaag voor veel spierpijn bij de twaalf deelnemers. En bij twee prijswinnaars voor een katterig doch tevreden gevoel: zij wonnen een geheel verzorgde rondvlucht, aangeboden door de naamgever van de partij: Remko Bekkema.

Bekkema bewees dat je het best zelf een partij kunt sponsoren om een krans te winnen. De atletische piloot uit Franeker kaapte als enige driemaal zeven punten in een kaatspartij die volgens het Fryslân Keatst-systeem met de zachte bal werd verkaatst. Niet alleen met zijn krans was Bekkema in de wolken, liefst zou hij ook zijn drie Eeuwig Klassement-punten aan een spijker hangen.

Doordat Bekkema zelf beslag legde op de eerste plaats en niet in staat is om tegelijkertijd én te vliegen én als passagier doodsangsten uit te staan, schoof zijn prijs door naar de nummer drie van de Bekkema Partij: André Hoekstra. Samen met tafeltennisteamgenoot Richard Heeres, die de tweede prijs opeiste, won hij een rondvlucht in Bekkema’s vliegtuigje. Wanneer die zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

De winnaars van de Bekkema Partij. Van links naar rechts: Richard Heeres, Remko Bekkema en André Hoekstra. Gekiekt in het dorpshuis van Schalsum.

winnaars

 

error: Bericht Beveiligd!