Twee Franekers met de auto naar Brazilië (Oranje Trophy)

De Olympische Spelen zijn nog in volle gang, maar zo’n vijftig deelnemers van de Oranje Trophy zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het WK 2014. In een karavaan van oranje voertuigen rijden zij van New York naar Rio de Janeiro in 80 dagen tijd. Een geweldige reis door 14 landen met als doel op hun eindbestemming het Nederlands elftal aan te moedigen. Afgelopen zaterdag was de “kick off” waarbij alle voertuigen van Amsterdam naar Rotterdam reden om daar hun voertuig op transport te zetten. Een van die voertuigen was de VW T3 van Falco en Jessica, twee inwoners van Franeker. 

“Alleen voor helden” is de slogan van Oranje Trophy. De twee helden uit Friesland die meedoen zijn Falco Tuinman en Jessica Kuiken. Zij leggen de 25.000 kilometer af in een VW busje waar ze ‘s nachts ook in zullen slapen. Falco en Jessica vormen inmiddels vijf jaar een stel en zien dit avontuur als de ultieme reiservaring. Waarom zij ervoor kiezen om mee te doen, legt Falco uit: “We hebben altijd al samen een lange reis willen maken in een ander continent, bij voorkeur Australië of Amerika. Toen ik een oproep op Hart van Nederland voorbij zag komen voor deelnemers aan de Oranje Trophy, gingen we puur uit nieuwsgierigheid meer informatie opvragen. Voordat we er erg in hadden zaten we in Amsterdam voor een kennismakingsgesprek met Ralph en Gijs, die de reis organiseren. Vanaf dat moment was er voor ons geen weg meer terug, we waren verkocht.”

De oorspronkelijk grijze VW T3 is inmiddels omgetoverd in een opvallend oranje voertuig met een grote gouden leeuw erop en verschillende logo’s van sponsors. “Het mooie is dat bijna alle bedrijven ons zelf hebben benaderd om ons te sponsoren. In geldbedragen, maar ook vooral in diensten en producten. Zo is onze bus kosteloos in het oranje gewrapt door Toute Reclame en is ons een opmaat gemaakte topmatras van M-Line aangeboden door Van der Velde Slaapcomfort. Echt ontzettend leuk hoe enthousiast bedrijven reageren. De bus is nu nagenoeg vol geplakt, maar als er nog een bedrijf is die graag zijn website of logo op de bus wil, dan hebben we nog een mooie opvallende plek op de voorzijde van de bus. De belettering kunnen we er dan nog in Amerika opplakken. Sponsoren zonder logo op de bus kan natuurlijk ook. Zo gaan we voor Lodewijk Mode voor Mannen en Boddëus tijdens de reis iets heel leuks doen. En ik zit nog vol ideeën.” aldus Jessica.

Speciaal voor dit avontuur heeft WMMEDiA een website gemaakt voor Falco en Jessica, oftewel team “No Guts No Trophy”: www.teamnogutsnotrophy.nl Hier houdt Jessica, die in het dagelijkse leven werkt als freelance copywriter en marketeer, met regelmaat een blog bij over al hun belevenissen. Ook zijn zij te volgen via Facebook en Twitter.

Foto’s zijn gemaakt door Jolanda van Fotones

 

error: Bericht Beveiligd!