Schriftelijke vragen FNP over gevaarlijke kruising Franeker

FNP Franekeradeel heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het kruispunt op de rondweg (Burgemeester J. Dijkstraweg / A. van Voorthuijsenweg) waar met regelmaat forse ongelukken gebeuren.

Eén daarvan was met dodelijke afloop, overige ongelukken met ernstig letsel en/of grote materiële schade. Het meest recente ongeluk was op zondag 7 januari 2017, toen opnieuw twee auto’s met elkaar in botsing kwamen. Alle hulpdiensten moesten hiervoor uitrukken en de weg was langdurig afgesloten voor het verkeer.

Twee keer eerder heeft de FNP in een raadsvergadering aandacht gevraagd voor deze kruising. Toezeggingen van de wethouder hebben echter nog niet geresulteerd in actie. Door het laatste ongeluk is de maat vol voor de FNP. Raadslid Gea Iedema: “Ferkearsdielnimmers én slachtoffers begripe net, wêrom ‘t der neat oan dizze situaasje dien wurdt”.

de vragen die zijn gesteld:

  1. Waarom blijven maatregelen uit om de gebrekkige toestand te verbeteren en wordt daardoor de onveilige situatie in stand gehouden?
  2. Wanneer kunnen weggebruikers verwachten dat er iets aan de gevaarlijke kruising wordt gedaan?
  3. Waarom is de verlichting op het kruispunt nog niet weer in orde gebracht na het ongeluk op 23 september 2016 waarbij drie auto’s betrokken waren?
error: Bericht Beveiligd!