Shape: 10 oktober Salsa demo en Workshops

Op zaterdag 10 oktober is er van alles te beleven in sportcentrum Shape. Houd daarom een plekje in je agenda vrij en kom langs tussen 14.30 – 17.00 uur.

In samenwerking met fysiotherapie Shape en gewichtsconsulente Gerda de Vries hebben we een bomvolle middag gepland met allemaal leuke en interessante activiteiten. Zo zijn er verschillende workshops, is er een salsa demonstratie door Ernesto en Ronald en zijn er sportdemonstraties van BBB in een nieuw jasje, Sh’bam en Bodybalance. Uiteraard kun je hier aan meedoen.

Het programma:

hal benedenaerobic zaaldojo
14.30-15.00Workshop gezonde voedingWorkshop rug / nekBBB in nieuw jasje
15.00-15.30Demonstratie salsaDemonstratie sh’bam
15.30-16.00Workshop gezonde voedingWorkshop leer ontspannen met hartcoherentie
16.00-16.30Demonstratie salsaWorkshop rug / nekDemonstratie bodybalance
16.30-17.00Workshop gezonde voedingWorkshop leer ontspannen met hartcoherentie

WORKSHOP: RUGKLACHTEN: Voorkomen en zelf behandelen

Heb je regelmatig last van je rug? Ben je op zoek naar handige tips om rugklachten te voorkomen? Wil je weten wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen? Dan is deze workshop voor jou!

In een afwisselende workshop van theorie en praktijk geeft fysiotherapeut Sybo Offenga je inzicht in het ontstaan van rugklachten en leer je simpele en doeltreffende oefeningen om deze veelvoorkomende klachten te beheersen. Deze workshop is geschikt voor zowel sporters als niet-sporters.

Workshop Ontspanning

Wat is hartcoherentie 
Hartcoherentie is een ontspanningstraining waarbij je je aandacht naar je hartstreek brengt, je adem reguleert en positieve gevoelens oproept.

Hierbij krijg je feedback van de software van emWave, die je hartritmevariabiliteit meet via een oorsensor.

Wat levert hartcoherentie op 
Onderzoek heeft aangetoond dat het patroon van je hartritme je innerlijke toestand weerspiegelt.

Je hartritme geeft de wisselwerking tussen je emoties en je zenuwstelsel weer.

Via hartcoherentietraining breng je hormonale processen op gang waardoor het gemakkelijker wordt rust, positieve gevoelens te ervaren.

Voorbeeld:
Als je je gespannen, geïrriteerd, ongeduldig of angstig voelt, schakelt je hartritme over naar een ongeordend en incoherent patroon en geeft je hart incoherente signalen af aan de hersenen, waardoor er een stressreactie ontstaat en je niet meer zo helder kan waarnemen.

Aan de andere kant, wanneer je positieve emoties ervaart, zoals oprechte waardering, zorgzaamheid, medeleven of liefde wordt je hartritme harmonieuzer en meer coherent. En wordt het emotionele evenwicht dat je van binnen voelt, weerspiegelt in je hartpatroon.

Inhoud Workshop
Wat is hartcoherentie

Demonstratie hartcoherentie mbv software van emWave

Oefenen hartcoherentie

Workshop Gezonde voeding
Wat gaan we doen?

  • “snacks” maken, een alternatief voor chips en ander snaaigoed
  • zin en onzin van powerfood

koolhydraten, suiker >wel/niet, weet jij het nog
Aan de demonstraties kun je gratis meedoen. Voor de workshops geldt een eenmalige bijdrage van €5,- voor leden en €10,- voor niet-leden van sportcentrum Shape. Je kunt voor dat bedrag aan 3 workshops deelnemen.

Je kunt je opgeven voor een workshop door een e-mail te sturen naar info@shapefraneker.nl, te bellen naar 0517-397360 of door gezellig bij ons langs te komen.

Hopelijk zien we je zaterdag 10 oktober!

shape

error: Bericht Beveiligd!