Sinterklaas in slaap gevallen bij “de Toermalijn” in Franeker

PANIEK PANIEK……Sinterklaas is verdwenen!!!! Met deze boodschap kwamen er dit jaar twee Zwarte Pieten op quads op basisschool de Toermalijn aan. De bijna 350 leerlingen die vol verwachting op de uitkijk stonden waren met stomheid geslagen. Sinterklaas weg…..hoe kan dat? Nadat directeur Jan Woudstra de Pieten weer een beetje rustig had gekregen kwam het verhaal: ze waren die nacht druk geweest met het uitdelen van schoenkadootjes in de buurt van de school en opeens was Sinterklaas er niet meer. De Pieten waren ervan uit gegaan dat de Sint al naar huis was gegaan en lekker lag te slapen. Maar ’s ochtends bleek dat Sinterklaas helemaal niet thuis was geweest.

Meester Jan besloot om nog maar eens over de parkeerplaats voor het schoolplein te lopen om te zien of hij ergens een spoor van Sinterklaas kon vinden. Toen hij langs de bouwkeet van Empatec liep, die vlak voor de school stond, hoorden alle kinderen door de microfoon een raar geluid….heel hard GESNURK!!!! De Pieten begonnen meteen op de deur van de keet te bonzen. Het gesnurk stopte en in de deuropening verscheen Sinterklaas!! Zonder mantel aan en mijter op en de slaap nog uit zijn ogen wrijvend. Hij had het die nacht zo koud gekregen en was, om een beetje op te warmen, even in de keet gaan zitten, en…. in slaap gevallen.

Gelukkig was iedereen nu aanwezig en kon de feestelijke dag beginnen. Na nog een welkom op het plein en een prachtig lied werd het tijd om de school binnen te gaan. Zo kwam het allemaal toch nog goed!