Spannende bekerfinale voor de heren van waterpolo vereniging WSG Westergo

Afgelopen week was het dan zover: De finale van de waterpolo bekerwedstijd werd gespeeld in het zwembad van Leeuwarden. Te gast waren hier de mannen van WSG Westergo (Franeker & Bolsward) en het herenteam van SGHA (Heerenveen). Beide teams hebben tijdens de voorrondes al prachtige wedstrijden gespeeld waardoor dit een spannende wedstrijd zou gaan worden.

Zodra het startsein had geklonken werd al snel het eerste doelpunt gemaakt door de heren van WSG Westergo. Het was Rob Kochx die het team op 1-0 voorsprong wist te zetten. Echter bleef de 1-1 niet lang uit en deze stand bleef tot het eindsignaal van de eerste periode op het scorebord te zien.

De tweede periode begonnen de mannen van SGHA sterk en wisten daarmee een voorsprong te pakken tot de 1-3. Na een succesvolle strafworp van Edwin Rodenburg en doelpunt van Marco Swierstra eindigde de tweede periode opnieuw met een gelijke stand, wat dit keer 3-3 toonde op het scorebord.

Nadat de teams van kant gewisseld waren in de derde periode gingen ze gelijk op. Het begon met 3-4 voor SGHA, waar Rob Kochx al snel 4-4 van maakte. De 5-4 werd gescoord door Edwin Rodenburg maar nog geen 15 seconden later wist doelman Albert Heins de gelijkmaker niet te stoppen waardoor het 5-5 stond. In de laatste secondes van de derde periode wist Marco Swierstra WSG Westergo toch op voorsprong te zetten met zijn mooie doelpunt. Het was 6-5 zodra het eindsignaal van de derde periode klonk.

De laatste periode belandde de bal in het net achter doelman Albert Heins waardoor het weer gelijk stond. Terwijl de spanning om te snijden was zette Rob Kochx en Marco Swierstra samen de stand op 8-6. In de laatste minuut van deze spannende finale wist SGHA slechts één doelpunt te scoren wat voor hen niet voldoende was voor de overwinning. De wedstrijd is geëindigd met een mooie 8-7 voor de heren van WSG Westergo wat dus betekent dat zij BEKER KAMPIOEN van Regio Noord zijn geworden!!

Van harte gefeliciteerd mannen met deze topprestatie!

Doelpuntenmakers: Rob Kochx (3x), Marco Swierstra (3x) en Edwin Rodenburg (2x), Periode uitslagen: 1-1 / 3-3 / 6-5 / 8-7

Ben jij ook benieuwd naar waterpolo?

Voor meer informatie en vragen kun je mailen naar waterpolo@fzc54.nl of kijk op onze website www.fzc54.nl