Joop Dijkstra zet met een nieuw biertje Eise Eisinga op een voetstuk

Al langere tijd liep Joop Dijkstra met het idee om een nieuw biertje op de markt te brengen. Met het nieuwe biertje zet Joop Eise Eisinga op een voetstuk en dit was dan ook zijn bedoeling. “We spreken altijd over het planetarium, maar niet over de man die het gemaakt heeft”

Na vier speciaal biertjes kwam in 2021 het biertje ‘Hemelse 0.0’ op de markt en de ‘Weisen Eise’ mag zich nu bij dit rijtje aansluiten. Een troebel wit biertje met een wat fruitige smaak. Het idee was er al, alleen de juiste smaak van het bier en het soort bier was een langere zoektocht. Uiteindelijk heeft Joop het gewenste biertje gevonden bij een brouwerij in Dokkum. Samen met Jan Triemstra van 515 Sign bedrijfskleding en reclame heeft Joop een prachtig etiket ontworpen met het schilderij van Eise Eisinga en de biografie achterop. “Zo kun je de toeristen ook nog wat laten lezen”  Het originele schilderij met het portret van Eise Eisinga hangt in de oude Raadzaal in de stad. 

Wat ook nieuw is op het flesje, is het etiket op de hals waar ‘Weisen Eise’ op staat en in tegenstelling tot de andere 5 biertjes is dit geen statiegeld flesje. Er zit ook iets meer inhoud in het flesje voor dezelfde prijs.

Het idee voor het ‘Weisen Eise’ bier is gekomen omdat het planetarium is voorgedragen aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Joop, “ik ben een echte Franeker die zijn stadje graag promoten wil en op deze manier kun je de mensen wat meegeven”. Super blij en trots is Joop op zijn nieuwe biertje, dat Joop van het weekend gaat promoten tijdens ‘Loeren bij de boeren’. Hij hoopt dat Franeker er ook blij mee is en dat ze de ‘Weisen Eise’ allemaal even gaan proeven.