Speelgoed over? Geef het door aan een ander kind!

De Sinterklaas Speelgoedactie Franeker is ontstaan om ieder kind een fijne sinterklaasavond met cadeautjes te bezorgen. Een initiatief voor kinderen waarvan ouders in de regio Franeker afhankelijk zijn geworden van de voedselbank.

Wat doet de Sinterklaas Speelgoedactie Franeker?

Gedurende 4 weken zetten vrijwilligers zich ieder jaar weer in voor de Sinterklaas Speelgoedactie. Het initiatief houdt in dat er goed, schoon en heel tweedehands speelgoed ingeleverd kan worden op speciale dagen in de PKN Zilverstraatkerk aan de Zilverstraat 32 te Franeker. Een team van vrijwilligers sorteert het speelgoed vervolgens op leeftijd en of het geschikt is voor jongens of meisjes. Door middel van sponsorgeld en giften wordt dit verder aangevuld met nieuw speelgoed. Als er meer geld beschikbaar is kopen de vrijwilligers er nog snoepgoed bij. Alles wordt daarna ingepakt en vlak voor Sinterklaasavond bezorgd bij de kinderen.

Inzamelactiedagen

U kunt goed, schoon en heel speelgoed inleveren op zaterdag 19 en 26 november (tussen 10 en 14:00) en op 24 en 25 november tussen 13.30 tot 16.30 uur. De Albert Heijn Franeker houdt dit jaar samen met Goedzak ook weer een landelijke speelgoedinzameling. Zij doneren het ingeleverde speelgoed aan onze Franeker Speelgoedactie. U kunt een Goedzak ophalen bij de supermarkt en vullen met gebruikt speelgoed. De gevulde zak kan gedeponeerd worden in de Goedzak container.

Geen speelgoed meer in huis maar u wilt toch graag helpen? Dat kan door een bedrag over te maken op IBAN: NL81 INGB 0004 2077 80 t.n.v.: S. Wolberts te Franeker onder vermelding van Sinterklaas Speelgoedactie. Alvast onze hartelijke dank!

Vragen over de Sinterklaas Speelgoedactie?

Heeft u vragen over deze actie of wilt u met uw bedrijf de actie steunen? Bel met Siemie Wolberts (coördinator), telefoon 06-10106989 of stuur een e-mail naar: swolberts@home.nl. Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/SinterklaasSpeelgoedactie en op Twitter https://twitter.com/Speelgoedactie kunt u alles rondom deze actie volgen