Spetterende aankomst Sinterklaas op basisschool de Toermalijn!

Arme Piet, huilend kwam ze, samen met Sinterklaas aan op de Toermalijn. Piet was de hele nacht op zoek geweest naar een vuurwerkloods omdat ze zo graag het vuurwerk wilde meemaken. Elk jaar weer moeten ze op 6 december terug naar Spanje en mist ze dus Oud en Nieuw in Nederland.

Op het moment dat Sinterklaas zich klaar maakte om naar de Toermalijn te gaan en zijn Pieten riep kwam er maar één Piet. De andere was nergens te vinden. Na een lange zoektocht in Franeker zagen ze een vrachtwagen van Houthandel Posthumus met in de laadbak een huilend Pietje. Sint was dolgelukkig dat hij nu toch op tijd bij de kinderen kon zijn.

Alle kinderen van de Toermalijn stonden te juichen en te zingen toen ze de vrachtwagen, met daarin de Sint en de Pieten zagen aankomen. Na een warm welkom (ondanks het stormachtige weer) kwam natuurlijk de vraag; waarom is dat ene Pietje zo verdrietig? Piet vertelde waarom ze zo moest huilen en was toen enorm verbaasd dat meester Jan Woudstra hier al van op de hoogte was.

Op dat moment begon er wat te knallen en te knallen en te spetteren….. Speciaal voor deze feestelijke ochtend zorgde Marcus van der Woude van “van der Woude Vuurwerk” voor prachtig vuurwerk !Na deze geweldige show zongen de kinderen nog een mooi lied. Na dit alles was Piet ook weer helemaal vrolijk en ging iedereen naar binnen om samen de hele dag feest te vieren!