Sport- en cultuuraanbieders in Waadhoeke krijgen oproep voor meedoen aan pilot

Vorige week heeft de gemeente Waadhoeke alle sport- en cultuuraanbieders in de gemeente een brief gestuurd met uitleg over de pilot Sport en Cultuur. Onderdeel van de pilot is dat jongeren van 12 tot en met 16 jaar een tegoed ter waarde van €200 kunnen uitgeven bij sport- en cultuuraanbieders in de gemeente. Voorwaarde voor het meedoen aan de pilot is dat het beweeg- en cultuuraanbod op het online platform Yn Beweging wordt geplaatst.

Alle verenigingen en bedrijven die in Waadhoeke sportieve of culturele activiteiten aanbieden, hebben vorige week een brief gekregen over de pilot Sport en Cultuur. De brieven zijn per mail verstuurd door Team FRL Waadhoeke van Sport Fryslân en door Seewyn Kunsteducatie. Sport Fryslân en Seewyn zijn de samenwerkingspartners van de gemeente wanneer het gaat om sport en cultuur.

Wat is de bedoeling van de pilot?

Jongeren die tussen 1 augustus 2007 en 31 juli 2012 geboren zijn, krijgen aan het begin van het sport- en cultuurseizoen 2024-2025 een (digitaal) tegoed. Het tegoed heeft een waarde van €200 en is twee jaar geldig. De tegoed kan gebruikt worden voor eenmalige activiteiten of evenementen, maar ook voor een lidmaatschap.

Inleveren via Yn Beweging

De jongeren leveren hun tegoed straks in via het online platform Yn Beweging. Daarop komt het volledige aanbod voor sportieve en culturele activiteiten voor alle doelgroepen, dus niet alleen voor jongeren. Ook na de pilot blijft het platform Yn Beweging actief.

Wat staat er in de brief?

Deze pilot biedt kansen om als vereniging of bedrijf onder de aandacht te komen van een groot publiek. Het gaat om ruim 2600 jongeren en hun omgeving. De gemeente roept de sport- en cultuuraanbieders op om alvast na te denken over het aanbod wat ze straks online gaan zetten. Alleen via het platform Yn Beweging kunnen de jongeren straks hun tegoed bij een vereniging of bedrijf uitgeven. Daarnaast vraagt de gemeente ook om na te denken over aanbod voor andere doelgroepen.

Hoe verder?

Op dit moment wordt het platform Yn Beweging verder ontwikkeld; de planning is dat de sport- en/of cultuuraanbieders in april hun aanbod kunnen invoeren. Op woensdagavond 27 maart organiseert de gemeente een informatieavond waarop we het platform presenteren en uitleggen hoe het aanbod daarop te zetten. In mei moet alle aanbod van de sport- en cultuuraanbieders online staan. Daarna zet de gemeente de puntjes op de i en gaat het platform ‘live’. Voor de zomervakantie krijgen alle jongeren in de gemeente een brief met uitleg over hun tegoed.

Geen brief gekregen?

De brieven zijn verstuurd per e-mail naar de bij Sport Fryslân en Seewyn bekende sport- en cultuuraanbieders. Het is mogelijk dat de mail in de spamfilter is gekomen. Verder is van een klein aantal aanbieders het e-mailadres niet bekend. Zij hebben afgelopen week de brief per post gekregen.

Sport- en cultuuraanbieders die geen mail én geen brief per post hebben gekregen, en wel regelmatig activiteiten aanbieden in de gemeente Waadhoeke, kunnen contact opnemen met:

  • Bent u een sportaanbieder, dan kunt u contact opnemen met Jorick de Haan van Sport Fryslân, via jorick@sportfryslan.nl of 06 – 8352 1883 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag).
  • Bent u een cultuuraanbieder, neemt u met vragen dan contact op met Lotte Rodrigo van Seewyn, via cultuurmakker@seewyn.nl of 06 – 1090 6734 (bereikbaar op dinsdag tot en met donderdag).
  • Hebt u vragen over de pilot in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Tim van Schie van gemeente Waadhoeke, via t.vanschie@waadhoeke.nl of 06 – 4542 6608 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur).

 

error: Bericht Beveiligd!