Start nieuw tankstation en autowascentrum in Franeker

Afgelopen week werd in Franeker de eerste paal geslagen van een nieuw tankstation en autowascentrum. Een complex wat aan de nieuwe stedelijke rondweg op industrieterrein Kie zal verrijzen.Het nieuwe tankstation is de eerste onder een nieuwe formule met de toepasselijke naam TanQyou.

Niet het tanken zelf is revolutionair maar vooral de formule achter dit station aldus ondernemer Jan-Harmen Akkerman; “Als eerste station combineren wij de standaard scherpe prijzen van onbemand tanken met een spectaculair spaarsysteem. Bij iedere liter welke men op ons station tankt maakt men kans op een periodieke prijzenpot. Van flatscreens tot reischeques het komt aankomend jaar allemaal voorbij”.

Naast het tankstation zal er op deze locatie ook een volledig autowascentrum worden ontwikkeld. In een washal van 32 meter worden voertuigen in 3 delen behandeld. Zo wordt er eerst handmatig voorgewassen waarna men in het wasportaal terecht komt voor de machinale wassing. In het 3e en laatste portaal wordt het voertuig vervolgens gedroogd of kan het een compleet polish-programma ondergaan. Met een wascapaciteit van 22 voertuigen per uur behoort wachten tot het verleden aldus Akkerman. Naast de washal zijn er ook wasboxen voor handmatig wassen en overdekte stofzuigplaatsen.

Als de bouw volgend planning verloopt zal deze nieuwe tank en autowaslocatie vanaf eind april geopend zijn.

9W2C9976