winnaars pub quiz met achter hen Rob en Josse.

Startzondag zorgt voor feestelijke verbinding!

Op 2 oktober j.l. de `Start-zondag` voor het nieuwe seizoen. En wat had de werkgroep en alle andere betrokken vrijwilligers deze feestelijk zondag prachtig voorbereid. We startten met een ontbijt voor 80 deelnemers in de zijbeuk van de Martinikerk. Kijk maar mee op bijgevoegde foto die koster Arjen de Boer van bovenaf maakte;

Allerlei soorten brood, boter, beleg (ook vlokken, vruchtenhagel), koffie/thee/melk en als verrassing een heerlijk gekookt eitje. Djoke de Boer was al 5 uur van bed gegaan om zo`n 80 eitjes te koken.

Uw voorzitter stelde de domme vraag: `waarom zo vroeg`, waarop antwoord was `Je zal nog wel nooit meer als 2- of 3 eitjes hebben gekookt` en dat klopt! Nu dus 80 en dat doe je niet in enkele minuten. Geweldig! Wat een mooie sfeer, wat een mooie start van de dag. Na afloop rondlopen in de kerk, met elkaar praten, verbinding maken, tentoonstelling bekijken, samen opruimen. Een mooie eredienst volgde, geleid door onze ds. Sytze Ypma en onze interim ds. Henk van den Bosch die voor het eerst in zijn huidige functie preekte in onze Martini.

Daarna kondigde ds. Ypma de pub-quiz aan, geleid door Rob Taekema (El Pastel) en de wandeltocht langs kerken in Franeker door Josse Pietersma. Beide activiteiten een geweldig succes.

Met Josse langs de doopsgezinde kerk achter de Voorstraat, de Bethel en werden we door Jan Haitsma van de RK Parochie verwelkomd in de Franciscuskerk om daarna naar `de Mouterij`, het oude schuilkerkje te gaan waar we gastvrij werden ontvangen door voorzitter Peter Wever. Het bleek dat heel wat mensen nog nooit in `de Mouterij` waren geweest. We leerden toch nog veel van de kerken in Franeker en eindigende met onze `eigen` Martinikerk.

Terug in de kerk werden we onthaald op de prachtige gitaarmuziek en zang van Rob Taekema.  `We shall overcome`, `The Rivers of Babylon`, `Halleluja` en meer en meezingende, klappende en swingende pub quiz deelnemers. Naar aanleiding van elk nummer een vraag. Uit welk Bijbelverhaal, welke componist etc.  Werkelijk origineel en blij makend.

Toen Sieds (van Saskia) aan het woord in koks-uitrusting. Lekker soep, broodjes en dus weer aan tafel met de uitslag van de quiz, gehonoreerd met een `poedelprijs` en een `eerste prijs` en bedank aan Josse en Rob voor hun geweldige bijdrages.

Afsluitend een ronduit indrukwekkende en prachtige (mag je dat zo zeggen?) Vesper geleid door Ilse Douma en Piety Sieperda-Breidenbach. Thema `LICHT`! Gebed `Geef ons licht` , prachtig intermezzo op de piano door onze eigen Jochem Schuurman, maar ook stilte. Een Taizé sfeer. Afsluiting van een mooie `Startzondag` en het begin van een nieuw seizoen waarin we door verbinding en in verbinding met elkaar, met het `LICHT` van HEM een fijn seizoen in onze PKN Gemeente Franeker tegemoet gaan!

Bedank van ds.Ypma aan de organiserende werkgroep, de kosters, Jochem Schuurman, alle vrijwilligers, Rob en Josse en ieder die hij niet noemde: BEDANKT!

(foto: bovenaanzicht- en zijaanzicht ontbijt, optreden Rob Taekema, optreden Josse Pietersma, publiek pub quiz, jongste deelnemer en winnaars pub quiz met achter hen Rob en Josse. )