Stedelijk Muziekcorps Harmonie Franeker: ‘Maestro Concert’

Dit jaar viert Stedelijk Muziekcorps Harmonie Franeker hun 170 jarig jubileum. Dit maakt de Harmonie tot het oudste muziekkorps van Friesland en één van de oudste harmonieorkesten van Nederland.

Op zaterdag 20 april viert het korps dit heugelijke feit met een ‘Maestro Concert’.  De vier bekende Franekers: DJ Joop Dijkstra, presentator Roelof Lousma, conservator Josse Pietersma en burgemeester Marga Waanders nemen het deze avond dirigerend tegen elkaar op.

In aanloop naar het concert hebben alle maestro’s een workshop “Hoe moet ik dirigeren?” gevolgd. De maestro’s zijn zeer enthousiast en gedreven. Sommigen een tikje zenuwachtig… Zij hopen met uw steun het dirigeren tot een goed einde te brengen.

U kunt deze avond genieten van verschillende werken. Van Pirates of the Caribbean, Moment for Morricone tot aan Selections of Grease. Daarnaast brengt zanger Martin Prins samen met het orkest vier popstukken ten gehore. Een extra uitdaging voor onze maestro’s om tot goed samenspel te komen.  Net zoals bij het programma ‘Maestro’ zal een vakkundige jury de beste maestro bekronen. Het belooft een speciale avond te worden met na afloop muziek van onze eigen DJ Quickfinger.

Het concert zal plaatsvinden in de aula van de RSG Simon Vestdijk en de Opslach, ijsbaanweg 6. Kaartjes voor deze avond zijn te verkrijgen via www.harmoniefraneker.nl . Daarnaast kunt u kaartjes kopen op 9 april van 18.30-19.30 uur bij de Driesprong in Franeker, Salverderweg 21.

error: Bericht Beveiligd!