Stephan Kleefstra wint prachtige finale

Afgelopen weekend zijn de Franeker biljartkampioenschappen 3e klasse 2015 in Stadscafé de Notaris  gespeeld. Stephan Kleefstra is als kampioen gehuldigd. Na een aantal spannende voorrondes hebben uiteindelijk 8 finalisten zich geplaatst voor de finale.

De acht finalisten waren:

Klaas Rodenburg, Henk Deelstra, Henk Verschore, Albert Buma, Mart Zwiers, Martin Homminga, Theo van der Pol en Stephan Kleefstra.

De altijd enthousiaste Klaas kapper begon vliegend tegen Martin en won zijn eerste partij. Daarna zwakte het af en met 2 winstpartijen is hij als laatste geëindigd. Zevende werd Henk Deelstra, dit was voor hem teleurstellend maar hij heeft mooi spel laten zien en heeft de hoogste serie van 20 op zijn naam geschreven en mocht de gebruikelijke fles Berenburg in ontvangst nemen. Mart de jongste telg en hele talentvolle speler heeft zijn debuut gemaakt in de derde klas en heeft een heel goed toernooi gespeeld. Zijn doelstelling was om te winnen van Martin en Klaas en dit is gelukt, en als bonus won hij ook nog van Albert. Hij is als zesde geëindigd .Martin,een mooie rustige speler heeft onder zijn kunnen gespeeld. Hij was zo gebrand om te winnen en wilde daardoor iets te graag. Zijn broers waren er allemaal om hem aan te moedigen, prachtig! Een vijfde plek voor hem.

Theo is als laatste finalist geplaatst, hij is een eigengereide speler en speelt zijn eigen spel en maakte het zichzelf soms iets te moeilijk. Desondanks prachtige vierde plaats voor hem.

Wie zou winnen was nog superspannend tot de laatste bal. Als Albert won van Henk en Stephan zijn laatste partij won, dan werd Stephan kampioen. Stephan wist zijn laatste partij te winnen van Theo en zat toen in spanning wie de finale zou winnen. En dit werd Appie en daarmee werd Stephan Kampioen. Prachtige finale!Henk Verschore werd tweede en Albert derde.

Al met al een geweldig toernooi in Stadscafé de Notaris. Op 23 en 24 januari zullen de finales tweede klas worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafe de Notaris.

Informatie over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

kleef1 kleef2

error: Bericht Beveiligd!