Afbeelding van de Mispel

Stimuleringsprijs voor de stad Franeker

Twee jaar geleden hebben de Vrienden van de stad Franeker ‘De Mispel’ in het leven geroepen. Deze aanmoedigingsprijs wil verwaarloosde panden of plekken in de stad onder de aandacht brengen en de eigenaar ervan stimuleren daar iets aan te doen.

Franeker is in de afgelopen jaren steeds mooier geworden. Toch zijn er helaas nog altijd plekken in de stad die echt lelijk zijn. Verwaarloosde panden waar al jaren niets aan gedaan wordt. Waar leegstand tot verloedering heeft geleid. Waar sloop voor een gapend gat in het straatbeeld zorgt. Maar het gaat niet alleen om huizen of (lege) winkels. Er zijn ook verwaarloosde tuinen en stukjes groen te vinden, rommelige hoekjes met een nooit hersteld hek of parkeerplaatsen vol onkruid.

Oproep
De Vrienden van de Stad Franeker willen voor zulke lelijke plekken de ogen openen, zonder trouwens iemand aan de schandpaal te willen nagelen. De prijs herinnert de eigenaar aan zijn sociale verantwoordelijkheid en geeft een hint die plek in de stad aan te pakken. Alle Franekers worden hierbij opgeroepen voor 1 juli te laten weten wat zij zo’n pijnpunt in de stad vinden. Stuur uw pijnpunt, graag met motivatie en een fotootje, naar secretaris@vriendenfraneker.nl. De Mispel-winnaar wordt dit najaar bekend gemaakt.

In 2020 hebben de Vrienden voor het eerst de ‘Korendrager’ uitgereikt, een stadsschoonheidsprijs om de positieve ontwikkelingen in de stad voor het voetlicht te brengen. Met de Mispel gaan de Vrienden nog een stapje verder en zoeken zij dus naar verbeterpunten in de stad die met een fraaie plaquette beloond kunnen worden.

error: Bericht Beveiligd!