Tweedehands kledingwinkel ‘Second Chance’

Op het terrein van GGZ Friesland aan de burgemeester J. Dijkstraweg is tweedehands kledingwinkel Second Chance gevestigd. Deze wordt gerund door deelnemers die bij MindUp werken.

MindUp is een onderdeel van de GGZ, waar deelnemers hun dagbesteding kunnen doen bij verschillende onderdelen. Bij MindUp geloven we in kansen en mogelijkheden. Ook met een psychische kwetsbaarheid kun je een zinvol leven leiden. Wij hebben oog voor ieders persoonlijke groei en herstel en bieden een passende ondersteuning bij wonen, werken en meedoen. Dat doen we op een manier die bij de cliënt past en bij de doelen die in overleg opgesteld worden en vanuit de kracht van de cliënt: als cliënt heb jij zelf de regie.

 

In de winkel leren zij onder andere om een dagritme te krijgen, samenwerken, omgaan met klanten, kassa beheer, winkelinrichting. Voor hen een mooie plek om te werken.

De tweedehands kledingwinkel is ruim 25 jaar geleden opgezet voor de cliënten van de GGZ, en voorziet in een grote behoefte aan betaalbare kleding voor een grote groep die weinig te besteden heeft. Maar de kledingwinkel is voor iedereen! Ook voor inwoners van Franeker en omgeving.

Ook kun je kleding inbrengen, zodat dit weer verkocht kan worden. Er wordt alleen kleding en schoenen ingezameld voor volwassenen.

Naast de kledingwinkel zit nog een cadeauwinkel, waarin producten worden verkocht die door deelnemers gemaakt worden in de verschillende locaties in Friesland. Je vindt hier leuke cadeau artikelen zoals kaarsen, kaarten, baby-artikelen, schilderen en nog veel meer.

Tot slot is er in het gebouw ook nog een restaurant, waar door personeel en cliënten gegeten kan worden en waar ook deelnemers aan het werk zijn.

De openingstijden zijn van maandag t/m donderdag van 8.30-11.45 uur en van 12.30-15.45 uur en vrijdags van 8.30-11.45 uur.

iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de winkel Second Chance.

Facebookpagina MindUp

Website MindUp