Theater De Koornbeurs in de startblokken voor nieuw seizoen

Op 29 september gaat het theaterseizoen 2018-2019 in Theater De Koornbeurs van start met een spetterende muzikale voorstelling. Dit seizoen staan ruim 90 voorstellingen gepland in de categorieën dans, toneel, muziektheater, cabaret, jeugd en familie, muziek, opera, show, verteltheater, vertel-/theaterdiner, theatercollege, liedjes en verhalen en lokale optredens. Diverse voorstellingen zijn Friestalig. Daarnaast worden dit seizoen 5 films per maand vertoond. Nieuw zijn de Blockbusters elke eerste vrijdag van de maand!

Start van het programma

Op 29 september treedt Franeker talent Thomas Schiphof en zijn twaalfkoppige (!) band graag voor u op met een swingend programma rondom de muziek van de Blues Brothers.

De laatste dag van september vertellen in het verteldiner ‘Droomkeuken’ Frank Belt en Marjan Penterman verhalen uit Latijns-Amerika. Tussen de verhalen door worden heerlijke gerechten geserveerd door de chef van De Stadsherberg.

Oktober biedt een mix van muziek, toneel, cabaret en show. Ook twee grote namen in ons theater deze maand, Jochem Myjer en Youp van ’t Hek, van wie allebei de voorstellingen zijn uitverkocht.

Voor het optreden van Henk Poort, Jeans, Griet Wiersma, de toneelmusical Eise Eisinga, Andy en Melisa, Sympho Classics en het Remedy Kwintet zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Op 6 oktober is er – inmiddels traditie – weer een spetterende SOS Party: lekker dansen op 70’s, 80’s en 90’s muziek.

Kinderprogramma

Voor kinderen hebben we dit seizoen een paar mooie voorstellingen als Benjamin de Beer (4+), De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Meneer Monster, 5+) en Assepoester (6+). Koning Poppo en de kinderen van Holle is een leuke familievoorstelling.

Cinekid

In de herfstvakantie draaien we 4 kinderfilms uit het Cinekidprogramma. De films duren driekwartier zodat het ook leuk is voor de kleintjes. Aansluitend kunnen kinderen in het theater een uurtje kleuren en knutselen met materialen over de film.

De films zijn: Beestenboel (peutercompilatie), De Grote Boze Vos en Andere Verhalen (6+), De Buurtspion (6+), Koningin van Niendorf (9+).

Films

Zoals u van ons gewend bent kunt u in het seizoen op dinsdagavond ook bij ons naar de film. Nieuw is dat we elke eerste vrijdag van de maand een Blockbuster programmeren.

Op vrijdag 5 oktober is dat The Equalizer 2. Hierin keert Denzel Washington als Robert McCall terug als privédetective ‘The Equalizer’. Hij dient een onwrikbare gerechtigheid voor de onderdrukten, zodat zij hun stem kunnen laten horen. Maar de vraag is hoe ver hij zal gaan als het iemand betreft die hij lief heeft.

Het wordt weer een mooi gevarieerd seizoen in ons theater! Op onze website vindt u het volledige programma en kunt u reserveren wanneer het u uitkomt. www.theaterdekoornbeurs.nl